FA Kup: Plavci završili posao za 45 minuta, Marez se vratio i odveo Lester dalje (video)

Izvor: Sportske.net, 17.Feb.2018, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FA Kup: "Plavci" završili posao za 45 minuta, Marez se vratio i odveo Lester dalje (video)

U okviru 1/8 finala FA Kupa, trijumfe su ostvarili Lester Siti i Čelsi.

Fudbaleri Čelsija slavili su na "Stamford Bridžu" protiv ekipe Hal Sitija rezultatom 4:0 (4:0).

Svi golovi pali su u prvih 45 minuta, fantastično su igrali "Plavci", kojima predstoji duel sa Barselonom u okviru 1/8 finala Lige šampiona narednog utorka.

Poveli su već u drugom minutu, strelac je bio Vilijan. Brazilac je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora, golman >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Hala nije imao šanse.

Čekalo se četvrt sata na novi gol "Plavaca", strelac je ovoga puta bio Pedro, nakon prelepe asistencije Fabregasa.

Samo pet minuta kasnije se Vilijan ponovo upisao u listu strelaca, Žiru je odlično ukrao loptu gostima, prosledio je do Brazilca, koji prizemnim udarcem šalje loptu u mrežu iskusnog Maršala.

Potpunu dominaciju izabranika Antonija Kontea potvrdio je Olivije Žiru, svojim prvim golom u dresu "Plavaca", na asistenciju Emersona, koji je krajem januara u London stigao iz Rome.

Golove pogledajte OVDE.

U drugom poluvremenu su gosti na samom startu imali veliku priliku, Fabregas je skrivio penal, ali je Kabaljero pročitao Mejlera i sačuvao svoju mrežu.

Imao je potom Diko priliku da umanji prednost "Plavaca", ali je Kabaljero još jednom sjajno intervenisao.

Malo je falilo da Čelsi do novog gola stigne u 70. minutu, Zapakosta je odlično ostavio loptu Vilijanu, Brazilac je prekomplikovao pa su ga gosti izblokirali, ali je lopta ponovo stigla do Italijana, koji je oprobao udarac, ali se Maršal lepo bacio i sačuvao mrežu.

U 77. je dobru šansu imao i Drinkvoter, ali je udarac bivšeg igrača Lestera zaustavio Maršal, jako lepom odbranom.

Vilijan je u 88. minutu imao novu šansu da kompletira het-trik, ali ga sreća nije poslužila, pa je rezultat ostao nepromenjen do kraja susreta.

Zaslužena pobeda Čelsija, koji je posao završio još u prvom poluvremenu, te će i ove sezone igrati u 1/4 finalu FA Kupa.

Lester je takođe overio plasman u narednu fazu, slavili su na "King Paueru" sa 1:0 (0:0) protiv Šefild Junajteda.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je stari dobri tandem doveo Lester u vođstvo.

Marez, koji je ušao u sukob sa klubom jer mu u januaru nije dozvoljeno da pojača Mančester Siti, se vratio u startnih 11, a odmah je pokazao koliko je značajan za igru "Lisica".

Pronašao je Vardija, a hitronogi napadač Lestera šalje loptu iza leđa golmana gostiju za 1:0.

To je bio i jedini gol na utakmici, Lester je odradio posao, igraće 1/4 finale najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Vilijanovo veče fudbalske magije, Žiruov prvenac u plavom! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2018

Blistavo veče Vilijana u osmini finala FA kupa i odlična uvertira okršaja sa Barselonom na Stamford Bridžu za samo četiri dana. Nošeni igrom fantastičnog brazilskog ovanzivca izabranici Antonija Kontea lagano su eliminisali Hal (4:0), ali je potrebno istaći da je premijerni pogodak u dresu Čelsija...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.