Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2021, 19:34

Dušan Mandić bije kao iz topa, Pro Reku triler sa Barselonetom i finale Lige šampiona

Levoruki bombarder je sa četiri gola trasirao slavnim italijanskom klubu put do pobede

Kada je Dušan Mandić pojačao osmostrukog šampiona Evrope, nije ni sanjao da će zagaziti u šestu godinu ugovora i da će ostati na jednoj osvojenoj Ligi šampiona, onoj sa Partizanom. Čeka Pro Reko predugo na devetu titulu i čini se da su sve kockice sklopljene da bi se to promenilo. Slavni italijanski klub >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je na pogon Dušana Mandića prošao u finale – 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2)

Srbin je bio nerešiva enigma za Barselonetu, pravio je dar-mar u napadu i konstantno opterećivao levu odbrambenu stranu protivnika. Neprestano su morali da motre čuvari na njega, a to je stvaralo šupljine na drugim delovima, koje su prekaljeni igrači poput Frančeska di Fulvija i Pjetra Filjolija znali da iskoriste.

Mandić je u polufinalu postigao četiri gola, bio je najefikasniji akter susreta i pravi lider u bazenu. Baš ono što od njega i očekuje Gabrijel Ernandez. Stigao je Pro Reko na završni turnir Lige šampiona u Beogradu posle gubitka titule u Italiji od Breše posle 14 godina, a Dušan Mandić je u razgovoru za Mozzart Sport apostrofirao da bi to moglo da dovede do olakšanja i skidanja pritiska. Za sada, srpski reprezentativac bio je u pravu.

Barseloneta je pregazila Olimpijakos u četvrtfinalu, ali je naletela u polufinalu na tim koji igrao nestvarnu odbranu, a opasnost preti sa svih strana. Milan Aleksić i saigrači nisu se snašli u trećem kvartalu kada je Pro Reko zatvorio sve prilaze golu, a jedan od prelomnih trenutaka dogodio se na kraju te deonice. Mandić i Halok su doneli Pro Reku plus od dva gola, Larumbe je smanjio zaostatak na 14 sekundi do kraja, a iskusni Frančesko di Fulvio je šokirao Špance golom u poslednjoj sekundi.

Od toga se Barseloneta nije oporavila. Stupili su na scenu Mateo Aikardi i Pjetro Filjoli u odlučujućem kvartalu, a sve što je Barseloneta do kraja uspela da uradi je da se preko Malaraha približi. Zatvorio je Pro Reko u poslednja dva minurta sve prilaze golu i spustio Barseloneti rampu na prolaz u finale.

U polufinalu su odličan utisak ostavili golmani. Marko Bijač, golman Pro Reka, skinuo je odam od 18 udaraca Španaca, a na drugoj strani je Danijel Pinedo Lorez u devet navrata izlazio kao pobednik protiv šutera Pro Reka. Dušan Mandić zaslužan je za trećinu golova italijanskog tima, a Pjetro Filjoli ga je sledio sa dva gola. U redovima Barselonete je Felipe Perone predvodio listu strelaca sa tri gola. Alvaro Granados je dva puta matirao Marka Bijača, kao i Francisko Fernandez, a Milan Aleksić se jednom upisao na semaforu.

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA:

Hanover - Olimpijakos 10:8 (2:1, 4:2, 3:3, 1:2)

Marselj - Jug 13:16 (1:1, 4:6, 5:5, 3:4)

POLUFINALE, LIGA ŠAMPIONA:

Pro Reko - Barseloneta 12:10 (2:4, 4:3, 4:1, 2:2)

20.30: (1,85) FERENCVAROŠ (6,50) BREŠA (2,55)

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.