Čeferin odgovorio na kritike posle drugog uzastopnog loše organizovanog finala LŠ

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 17:58

Čeferin odgovorio na kritike posle drugog uzastopnog "loše organizovanog finala LŠ"

Predsednik Evropske fudbalske federacije Aleksander Čeferin priznao je da je bilo sitnih organizacionih propusta pre i za vreme meča za trofej.

Drugu godinu zaredom finale Lige šampiona nije bilo u skladu sa najvišim standardima UEFA. Propusta je bilo u Istanbulu, doduše bili su daleko benigniji od onih u Parizu 2022. godine kada je policija koristila suzavce da iskontroliše masu naglo pridošlih navijača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - od kojih su neki ni sa kartama nisu ušli na stadion.

U istanbulu su problemi bili druge vrste, potvrdio je to i šef evropske "kuće fudbala" Aleksander Čeferin.

On je izjavio da "nije sve baš bilo savršeno" za navijače posle kritika na račun organizatora utakmice na stadionu Ataturk u Istanbulu.

Najviše kritika bilo je na račun samog transporta navijača na stadion, veliki broj je peške prevalio dužu distancu puta do stadiona kroz frekventne saobraćajnice, jer se predugo čekalo na prevoz.

Bilo je žalbi i zbog nedostatka pijaće vode za veći broj navijača na stadionu. UEFA se dosad nije oglašavala po osnovu ovih kritika ali je i o tome konačno bilo reči i to iz usta pprvog čoveka organizacije.

"Uzimajući u obzir šta su neki od vas prošli nedavno, razumeću ako budem imao hladan prijem danas ovde", izjavio je Čeferin na početku izlaganja tokom Kongresa "Evropskih fudbalskih navijača" koji se ovih dana održava u Mančesteru.

"Svi smo svesni da u Istanbuli nije sve bilo savršeno. Sigurno neću da umanjujem probleme sa kojima su se tamo susreli navijači, ali dozvolite nam da zajednički radimo na poboljšanju onoga što se može poboljšati", poručio je Čeferin.

"Kada to kažem, mislim pre svega na konekciju do stadiona, sam prijem navijača na stadion i pristup toaletima i pijaćoj vodi", naznačio je Čeferin glavne probleme sa kojima su se susreli navijači u Istanbulu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Fudbal,   Liga Šampiona

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.