Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024, 15:31

Brahim Dijaz na jednoj i Lunin na drugoj strani, doneli Realu zlata vrednu pobedu

Uprkos tome što su igrali bez svog najboljeg igrača Džuda Belingema, Real Madrid je odneo više nego važnu pobedu večeras iz Lajpciga.
Kraljevski klub slavio je 1:0 u gostima u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona protiv Lajpciga. Heroji „kraljevskog kluba“ su Brahim Dijaz i Andrij Lunin. 
Furiozno je krenuo Lajpcig, poveo je već u drugom minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda. Šeško je bio strelac, ali je sudija posle konsultovanja VAR-a odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da ne prizna pogodak, jer je Henriks koji je uticao na igru, odnosno bio iza golmana, bio u ofsajdu.
Posle svega nekoliko minuta ponovo je slovenački reprezentativac inicirao napad Lajpciga. Našao se ispred Lunjina, malo iskosa, odakle je šutirao, ali pravo u golmana Reala.
Kros je u 20. minutu iz naleta šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila pravo u rukama golmana.
Ponovo je Šeško pokušao po desnoj strani, međutim pogodoio je spoljni deo mreže.
Jako ofanzivan fudbal gledao se u prvih 45 minuta utakmice u Lajpcigu, međutim rezultat je ostao nepromenjen, jer je falilo preciznosti.
U samom finišu prvog dela Vinisijus je utrčao u kazneni prostor, primio pas, ali njegov šut niej bio dovoljno tačan da promeni stanje na semaforu.
Real je poveo u 48. minutu meča. Prošao je Brahim Dijaz Simonsa i Šlagera bez problema, uputio jak i precizan šut u dalji ugao i savladao Gulačija za 1:0.
Lajpcig je odmah na drugoj strani, posle nepuna tri minuta imao šansu za povratak, Olmo je posle tačnog pasa iz središta šesnaesterca šutirao, ali je Lunin ponovo bio na visini zadatka.
Ređale su se prilike i jednih i drugih. Vinisijus je sam stigao pred gol Lajpciga, pucao, ali je pogodio stativu.
Na drugoj strani, prilike su imali Ššeko i Simons. Slovenac se zaleteo u kazneni prostor i uputio udarac prema desnoj stativi, ali Lunin je sprečio ovaj pogodak.
Simons (RB Leipzig) je sa ivice šesnaesterca pogodio u donji levi uga

Opširnije
Izvor: Sportske NET

Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

Šampionsko izdanje Sitija u Kopenhagenu, De Brujneov i Fodenov ples za sigurnu pobedu!

Izvor: Piplmetar.rs, 17.Feb.2024

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su u gostima ekipu Kopenhagena rezultatom 3:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.. Mančester siti je poveo golom De Brujne, Matson je izjednačio posle greške Edersona, ali je u finišu prvog dela igre Bernardo Silva pogodio za 2:1.. Već u četvrtom minutu...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.