Barselona i PSŽ završili posao u gostima

Izvor: Politika, 19.Feb.2014, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona i PSŽ završili posao u gostima

U prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona gostujući timovi ostvarili pobede:fudbaleri Barselone savladali Mančester siti sa 2:0, dok je PSŽ bio bolji (4:0) od Bajera

Fudbaleri Barselone pobedili su juče Mančester siti na stadionu Etihad sa 2:0, dok je Pari Sen Žermena trijumfovao u Leverkuzenu sa 4:0 protiv Bajera u prvim utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Barselona >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je iz jedanaesterca slavila u Mančesteru, protiv „građana”, a strelci za ekipu Herarda Martina bili su Lionel Mesi u 54. minutu i Dani Alves u 90.

Mančester će tako pred revanš u Barseloni imati težak zadatak da izbori plasman u četvrtinu finala.

Meč na stadionu Etihad obeležio je direktan crveni karton Martina Demikelisa u 53. minutu, kada je na ivici šesnaesterca srušio Mesija, a glavni arbitar procenio da je faul bio unutar kaznenog prostora.

Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov nastupao je do 57. minuta za Siti, a potom je zamenjen.

PSŽ je u gostima protiv Bajera odradio veći deo posla u ovom okršaju, te se tako nalazi na korak od plasmana u četvrtinu finala.

Parižani su poveli već u trećem minut golom Bleza Matuidija, da bi Zlatan Ibrahimović u završnici prvog dela meča postigao još dva gola.

Ibrahimović se prvi put u listu strelaca upisao u 39. minutu iz jedanaesterca, da bi samo tri minuta kasnije odličnim udarcem sa oko 18 metara utrostručio prednost PSŽ-a.

Konačan rezultat postavio je Joan Kabaje u 88. minutu.

I na meču u Leverkuzenu viđeno je isključenje u domaćoj ekipi, a posle dva žuta kartona isključen je Emir Spahić u 59. minutu.

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona igraće se 12. marta u Barseloni, odnosno Parizu.

Beta

objavljeno: 19.02.2014.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Izbori

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.