Alegri žali za golom, Anćeloti za srećom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alegri žali za golom, Anćeloti za srećom

Trener fudbalera Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da je zadovoljan pobedom njegove ekipe u prvom polufinalnom meču Lige šampiona nad Real Madridom, ali da žali za propuštenom šansom Fernanda Ljorentea u završnici susreta.

"Veoma sam zadovoljan sa onim što su momci uradili. Ovo je nagrada za sve što su uradili. Nije lako igrati polufinale Lige šampiona, pogotovo ne protiv Real Madrida. Igrali smo jako dobro i malo smo toga dopustili gostima. Jedine zamerke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imam na prvo poluvreme, koje je moglo da bude bolje", rekao je Alegri posle meča, a prenosi portal goal.com.

Juventus je sinoć na svom stadionu savladao Real Madrid sa 2:1 u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona.

"Šteta što Ljorente nije iskoristio šansu, ali bih pre meča prihvatio bilo kakvu pobedu nad Real Madridom. Sada imamo nedelju dana da se pripremimo za Madrid", dodao je Alegri.

Trener Reala Karlo Anćeloti ocenio je da je njegovom timu nedostajalo sreće na sinoćnoj utakmici i dodaje da ga nije iznenadila igra Juventusa.

"Juventus je više pritiskao u drugom poluvremenu i imali smo mnogo više problema, pa je mom timu postalo da nađe prostor kada su promenili formaciju. Nismo imali sreće kod drugog gola, pošto je naš udarac na gol propao, pa je njihov kontranapad počeo. Sreća nam je nedostajala i kada smo pogodili prečku u finišu prvog dela igre", kazao je Ančeloti i dodao njegov tim u revanšu trba da bude "strpljiv".

Ramos: Na korak smo od finala

Fudbaler Reala Serhio Ramos rekao je danas da je njegov tim blizu plasmana u finale Lige šampiona, uprkos porazu.

Prednost Juventusu doneli su Alvaro Morata u 9. i Karlos Tevez u 58. iz penala, dok je jedini gol za Real postigao Kristijano Ronaldo u 27. minutu.

"Nemam dobar rezultat, ali imamo prednost domaćeg terena u revanšu. Moramo da ispravimo stvari koje nisu funkcionisale u prvom meču. Nalazimo se na korak od finala i daćemo sve od sebe na Santjago Bernabeu", rekao je Ramos za klupski sajt.

Iskusni defanzivac ponovo je igrao na sredini terena kako bi zamenio povređenog Luku Modrića.

"Bio je to jedan od onih dana kad ništa ne funkcioniše od prvog minuta. Greške su sastavni deo igre, ali moramo da budemo samokritični ako želimo da se stvari odvijaju kako želimo u revanšu. Ne smemo da paničimo, moramo da ostanemo mirni i jedinstveni više nego ikad", poručio je Ramos.

Tevez i Morata: Ništa još nije gotovo

Junaci Juventusove pobede Karlos Tevez i Alvaro Morata, poručili su danas da još ništa nije gotovo, jer torinski klub očekuje izuzetno teško gostovanja na Santjago Bernabeu.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Zaslužili smo pobedu i ovo je važan rezultat za nas. Moramo da imamo istu odlučnost, fokus i želju za pobedom i u Madridu. Ništa se nije promenilo kada su u pitanju naše šanse da prođemo dalje", rekao je Tevez za sajt UEFA.

On je pohvalio trenera Masimilijana Alegrija za taktiku, koju je postavio protiv "kraljevskog kluba".

"Naš trener je želeo da držimo protivničke defanzivce u neizvesnosti i to je funkcionisalo. U prvom poluvremenu sam se povlačio duboko, a u drugom igrao više napred", objasnio je Tevez.

Juventus je u vođstvo doveo Morata, koji iz poštovanja prema bivšem klubu nije proslavio prvi gol "Stare dame".

"Ništa još nismo postigli, razmišljamo kao da je 0:0 i pokušaćemo ponovo da zabeležimo pobedu. Znam da će biti teško, biće nam potrebna odlična partija, možda čak i bolja nego u utorak. Oni su i dalje najbolji tim na svetu", rekao je Morata.

Revanš meč polufinala LŠ između Reala i Juventusa biće odigran 13. maja u Madridu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ramos: Na korak smo od finala

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Maj.2015

MADRID - Fudbaler Reala Serhio Ramos rekao je danas da je njegov tim blizu plasmana u finale Lige šampiona, uprkos porazu od 2:1 u prvom meču polufinala od Juventusa...Prednost Juventusu doneli su Alvaro Morata u 9. i Karlos Tevez u 58. iz penala, dok je jedini gol za Real postigao Kristijano Ronaldo...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.