Proleće stiglo u Humsku, crno-beli LAVOVI idu dalje!!! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2017, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Proleće'' stiglo u Humsku, crno-beli LAVOVI idu dalje!!! (video)

Lavovska borba u Humskoj, prštalo je na sve strane u drugom poluvremenu. Na kraju, ishod kakav su svi u Humskoj sanjali! Bravo, Partizane!

Istorijski uspeh Partizana, pobedom nad Jang bojsom, crno-beli su se plasirali u nokaut fazu Lige Evrope, kolo pre kraja grupne faze takmičenja! Partizan - Jang bojs 2:1, crno-beli mogu opušteno u Kijev u poslednjem kolu!

Bolji početak utakmice Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << gotovo da nije mogao da poželi. Baš kao i u Bernu protiv istog rivala, crno-beli su već u 12. minutu uspeli da povedu.

Danilo Pantić je uz levu aut liniju iznudio slobodan udarac, izveo ga je Marko Janković, a najviši u skoku posle njegovog centaršuta bio je Leandre Tavamba, koji je loptu udarcem glavom poslao uz levu stativu gola gostiju - 1:0.

Velika podrška koju su večeras imali fudbaleri Partizana tada je postala spektakularna, tribine su proključale, ali je na trenu usledilo zatišje, sve do 25. minuta, kada su se ''zaledila srca'' i navijača na tribinama.

Gosti su iznudili korner, Sulejmani ga je izveo sa desne strane, lopta je preskočila štopera Miletića došla do Tavambe koji je loše izbija, samo do Ngamelua, a ovaj sa nekih osam metara pogađa mrežu Vladimira Stojkovića - 1:1.

Izuzev ova dva gola, tokom prvog poluvremena nije bilo nekih ozbiljnijih prilika na jednoj ili drugoj strani, ali je drugo donelo mnogo više uzbuđenja.

Partizan ga je opet započeo sjajno, igrao se 53. minut, kada je Janković pokrenuo najlepšu akciju na ovoj utakmici, nastavio ju je Tavamba koji je proigrao Pantića, a ovaj nesebično vratio za Ognjena Ožegovića koji iz ''srca šesnaesterca'' pogađa za novo vođstvo Partizana - 2:1!

Ali, posle burnog slavlja fudbalera i navijača Partizana, sledi period ofanzive gostiju. Partizan je bio sabijen na svoju polovinu, Sulejmani je izvodio brojne prekide i kornere, maltene svaki napad Jang bojsa donosio je veliku pretnju po gol Stojkovića, ali srećom po crno-bele, gostima je nedostajala završnica.

Mogao je Leandre Tavamba u 78. minutu da reši sve dileme na drugoj strani, imao je stopostotnu priliku, jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali je loše šutirao po zemlji i ova prilika je propala.

Trener Partizana potom reaguje izmenama. Ožegovića je zamenio Milan Radin, a kapiten Saša Ilić je ušao umesto Danila Pantića u 82. minutu. Na drugoj strani, strateg Jang bojsa Adi Hiter je pojačao napad uvođenjem iskusnog Francuza Oroa.

Nastavio se pritisak oko kaznenog prostora Partizana, u nekoliko navrata Mitrović i Miletić su odličnim blokovima sprečavali najgore, ali trener gostiju uvodi i Fašnahta kako bi dodatno pojačao ofanzivu u poslednjih sedam minuta.

Sudija Bognar koji je večeras prilično nervirao navijače i fudbalere Partizana, odlučio je da meč produži za još pet minuta, a u finišu je Tavambu zamenio i treći štoper Partizana Bojan Ostojić.

Kulminacija čudnih sudijskih odluka usledila je kada je Everton pokošen na sredini terena u nadoknadi vremena, a Bognar se ponašao kao da se ništa nije desilo. Ipak, sve su crno-beli izdržali i na kraju zasluženo slavili istorijski trijumf!

Partizan: Stojković, Vulićević, N.R. Miletić, Mitrović, N.G. Miletić, Janković, Everton, Jevtović, Pantić (od 82. Pantić), Ožegović (od 79. Radin), Tavamba (Ostojić od 88.).

Jang bojs: Von Balmos, Mbabu, Nuhu, Vutrin (Fašnaht od 85.), Benito, Ngamaleu, Sou, Ebišer, Sulejmani, Nsame (od 66. Oro), Asale.

- Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Pogledaj vesti o: Film Beli lavovi,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protiv koga Partizan na proleće? Možda Milan, Arsenal, Lacio, Viljareal... Možda Napoli, Atletiko, Lion...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2017

Šta god da uradi u Kijevu, Partizan čekaju atraktivna imena na žrebu za šesnaestinu finala Lige Evrope..Kolo pre kraja grupne faze - Partizan je u šesnaestini finala Lige Evrope! Učinak kakav ni najveći optimisti nisu očekivali. A u poslednjem kolu protiv Dinama u Kijevu može da pobedom osvoji...

Nastavak na MozzartSport.com...

OCENE - PARTIZAN: Pantiću, dobrodošao u svet odraslih! Grobari, sad ga zovite Ožegol! Tavamba, daćeš ga opet

Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2017

Everton sa dva srca, Janković sjajan u odsudnim trenucima, Đukić - izvanredan‚..VLADIMIR STOJKOVIĆ 7,5 - Nema tog epiteta kojim dosad nismo častili reprezentativnog čuvara mreže i svaki je opravdao još jednom. Ponovo je bio karika koja je sprečavala crno-beli lanac da ne pukne pri opasnim...

Nastavak na MozzartSport.com...

Đukić o herojima, pritisku i o tome kako je kupio sebi još vremena

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2017

Trener Partizana rekao je da su igrači pravi heroji pobede nad Jang bojsom, ali je govorio i o prozivkama na svoj račun...Trener Miroslav Đukić bio je radostan, ali miran i odmeren posle velikog uspeha Partizana, rekavši da su igrači "pravi heroji" u pobedi nad Jang bojsom i prolaskom grupe u Ligi...

Nastavak na Sportske.net...

Heroj Tavamba za B92: Istorija " evropski Partizan

Izvor: B92, 24.Nov.2017

Leandre Tavamba, napadač Partizana, govorio je za B92. net od tome koliko mu znači plasman crno-belih u nokaut fazu Lige Evrope...Igrači srpskog šampiona su u četvrtak savladali Jang Bojs (2:1), uz gol Tavambe za vođstvo, i tako kolo pre kraja grupne faze obezbedili proleće u Evropi, prvi put...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.