Đukić o herojima, pritisku i o tome kako je kupio sebi još vremena

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić o herojima, pritisku i o tome kako je kupio sebi još vremena

Trener Partizana rekao je da su igrači pravi heroji pobede nad Jang bojsom, ali je govorio i o prozivkama na svoj račun.

Trener Miroslav Đukić bio je radostan, ali miran i odmeren posle velikog uspeha Partizana, rekavši da su igrači "pravi heroji" u pobedi nad Jang bojsom i prolaskom grupe u Ligi Evrope.

"Na prvom mestu čestitam ekipi na vrhunskoj borbenosti, na karakteru. Odigrali su vrhunsku utakmicu, bili su pravi heroji ove večeri. Čestitam publici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bodrili su nas sve vreme, a svi zajedno smo uspeli da ostvarimo jedan veliki uspeh i da se plasiramo dalje. Zaista jedan veliki uspeh", rekao je Đukić novinarima posle meča.

Partizan je pobedio 2:1 i tako kolo pre kraja obezbedio prolazak u drugu fazu takmičenja. Ali, crno-beli ne žele tu da se zaustave.

"Partizan ne može da se zaustavi, uvek ima maksimalne ambicije. Ovi momci su željni uspeha i željni rada. Skenderbeg je pobedio i ispostavilo se da je ovo bila zaista vrhunska grupa. Evo, Jang bojs ima sedam bodova prednosti u svojoj ligi u odnosu na Bazel, koji je juče dobio Mančester junajted", rekao je Đukić.

Partizan pobedom u Kijevu može i do prvog mesta.

"Svakako da ćemo tamo ići na pobedu, nećemo ići na izlet, Partizan uvek mora da ide na pobedu, to je u krvnoj slici Partizana", kaže trener.

Koliko je bilo teško večeras bez Tošića?

"Mi smo pokazali da smo ekipa. Kada nema Tošketa pojavi se neko drugi, neki Mare, kad nema Tavambe dođe neko treći. Ovi momci su jedna velika grupa, odlična grupa i mislim da nemaju plafon i da mogu više. Ponosan sam na njih, zaista je predivno sa njima raditi", rekao je Đukić.

Mnogi su ga otpisivali, često se sa tribina moglo čuti "Đukiću, odlazi", koliko vam je sada lakše i drago zbog ove pobede?

"Ja sam na prvom mestu presrećan zbog mojih igrača i zbog mog Partizana. Sa ovim velikim uspehom sam kupio samo malo vremena da možemo mirno da radimo, da napredujemo. Ovde se stvaraju tolike tenzije da je zaista nemoguće raditi mirno. Mi hoćemo da pravimo igrače i da stvaramo.

Mnogo je teško ovim momcima da igraju u ovakvim uslovima. Treba malo opustiti atmosferu, bio sam i u drugim velikim klubovima, ali pritisak koji je ovde je neverovatan. Mnogo je teško ovim momcima raditi. Pokazali su da kada igraju kao ekipa, oni nemaju ograničenja
", rekao je Đukić.

On se nije tu zaustavio.

"Mislim da treba raditi na tome da imamo mnogo više poverenja u naš fudbal, u našu ligu. Tu ima mnogo dobrih igrača i timova. Mnogo blatimo naše igrače, u nekim klubovima ima ljudi koji su poznatiji od igrača, a "treba da promovišemo igrače, da im podignemo samopouzdanje, da oni budu bitni", rekao je Đukić.

Sada sledi slavlje.

"Videćemo gde ćemo da slavimo. Igrači imaju slobodno do subote u 11, zaslužili su da proslave, ali za vikend nas čeka utakmica protiv Spartaka. U Partizanu nema mnogo opuštanja i treba se brzo prešaltavati", rekao je Đukić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djukić: Igrači su pravi heroji, ne zaustavljamo se na ovome

Izvor: Beta, 24.Nov.2017

Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je da su njegovi igrači pravi heroji večerašnje pobede nad Jang Bojsom i istakao da se crno-beli neće zadovoljiti samo prolaskom grupe u Ligi Evropa."Želim da čestitiam svojoj ekipi na na vrhunskoj borbenost, na karakteru, odigrali su vrhunsku utakmicu,...

Nastavak na Beta...

Đukić: Napravili smo sistem, zato smo uspeli

Izvor: Mondo, 24.Nov.2017

Trener Partizana Miroslav Đukić iznosi svoj stav o tome šta je dovelo do uspeha crno-belih u Ligi Evrope. "Imam pošten odnos prema igračima, za eklipu mora da se radi i igraju oni koji zaslužuju. Nema privilegovanih!", kaže Đukić...Foto: MN Press..Miroslav Đukić je uspeo. Odoleo je Đukić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.