Izvor: RTS, 23.Sep.2022, 23:49

Rodžerov poslednji ples

Rodžer Federer odigrao je svoj poslednji meč u bogatoj karijeri. U paru sa Rafaelom Nadalom branio je boje Tima Evrope protiv Tima sveta u okviru Lejver kupa.
Jedan od najboljih, a sigurno najvoljeniji teniser u istoriji, Rodžer Federer, na terenu londonske "O2 arene" odigrao je svoj poslednji ples.

"Radio sam ovo hiljadu puta, ali ovoga puta osećaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je drugačiji. Hvala svima koji dolazite večeras", napisao je Švajcarac pred izlazak na teren.

Izabrao je da mu partner bude Rafael Nadal, sa kojim je u paru igrao meč za Tim Evrope protiv Fransisa Tijafoa i Džeka Soka, koji su predstavljali Tim sveta.
U ulozi trenera, ali i vođe navijača, našao se niko drugi do Novak Đoković, najmlađi član "velike trojke".

Meč u Londonu posmatralo je 17.500 gledalaca, koji su imali čast da u tenisku penziju isprate jednog od najboljih igrača u istoriji "belog sporta".

Federer je odlučio da završi bogatu karijeru dugu 24 godine, tokom koje je osvojio 20 grend slem trofeja, ukupno 103 titule, zabeležio 1251 pobedu i pet puta završavao godinu kao najbolji na svetu.
Iako mu je karijera bila protkana trijumfima, poslednji meč u karijeri je izgubio - Sok i Tijafo savladali su Federera i Nadala sa 2:1 u setovima.
Pogledaj vesti o: Tenis,   London

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković, ipak, zaplakao zbog Federera VIDEO

Izvor: B92, 24.Sep.2022, 08:00

Na oproštaju Rodžera Federera, suze su stigle i Novaka Đokovića...Švajcarac je poslednji meč u karijeri odigrao u paru sa Rafaelom Nadalom – i izgubio, od Džeka Soka i Frensisa Tijafoa 6:4, 6:7. 11:9...Iako je u prvom momentu imao osmeh na licu po završetku susreta, kada je aplauzom pozdravljao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.