Rodžer: Hoću i ja kao Novak

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2015, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžer: Hoću i ja kao Novak

Iako je u poznim igračkim godinama, Rodžer Federer se ne predaje. I dalje je u svetskom vrhu i najveći konkurent dominantnom Novaku Đokoviću. Podatak da je jedini više puta u 2015. godini bio uspešniji od najboljeg tenisera sveta (tri puta slavio, a ostali: Karlović, Marej i Vavrinka po jednom), govori da će i u narednoj sezoni Švajcarac da bude opasan rival >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Srbinu.

Rodžer je svestan da nije u najboljim godinama kao Novak, ali niko ne može da mu oduzme snove.

- San mi je da imam godinu kao što je imao Đoković ili kao što sam ja imao u svojim najboljim sezonama. Ipak, realan sam i znam šta je moguće. Moram da se koncentrišem na nekoliko ciljeva, nemam više 24 godine i ne mogu da igram na 30 turnira. Moram da budem oprezan - svestan je da ga očekuje još samo dve, tri sezone do kraja karijere.

Švajcarac je istakao da je zadovoljan 2015. godini i da nije očekivao da će ovako dobro da igra u 34. godini.

- Pomalo sam iznenađen koliko dobro igram u ovim godinama, ali ja uvek planiram unapred. Šteta je što starim i što mi je ostalo još malo vremena, jer imam toliko volje i uživam u tenisu. Sezona na izmaku je bila fantastična i nadam se da ću u istom ritmu da nastavim i u 2016 - zaključio je Federer, koji je sezonu završio na trećem mestu ATP liste, iza Novaka Đokovića i Endija Mareja.

Rodžer je osvojio šest titula u 2015. godini, ali nije uspeo da osvoji nijedan Grend slem.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

RODŽER FEDERER: Hoću da budem kao Novak Đoković

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015, 10:48

Švajcarski teniser Rodžer Federer, iako u poznim igračkim godinama, ne razmišlja o penzionisanju...Naprotiv, nekada najbolji svetski teniser drži se u samom vrhu i najveći je konkurent Novaku Đokoviću...Činjenica da je dobio tri puta srpskog tenisera u 2015. godini značajna je za njegovo samopouzdanje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.