RENESENSA RODŽERA FEDERERA! Švajcarac posle pet setova izbacio Nišikorija! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 22.Jan.2017, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RENESENSA RODŽERA FEDERERA! Švajcarac posle pet setova izbacio Nišikorija! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Renesansa Rodžera Federera je u toku!

Švajcarski teniser ponovo je podsetio na stare dane, pošto je eliminisao Keija Nišikorija u pet setova rezultatom (4)6:7, 6:4, 6:1, 4:6, 6:3, i tako izborio četvrtfinale Australijan opena.

Tamo ga čeka senzacija Miša Zverev, koji je eliminisao prvog nosioca Endija Marija.

Ovo je bila peta pobeda u sedmom meču sa Nišikorijem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<


Prvi set Japanac dobio u taj-brejku rezultatom 7:4, iako je vodio sa 5:1 uz dva brejka prednosti. U drugom setu nije bilo uzbuđenja do sedmog gema, kada Švajcarac koristi treću brejk loptu i zatim sigurnim servisima dolazi do izjednačenja.

Švajcarac je pokazao da mu snaga nije problem, udarci su mu bili vrlo precizni, a Nišikori je gubio svoju igru. Osvojio je prvi gem u trećem setu, ali je onda Rodžer vezao šest uzastopnih!

Uspeo je ipak Nišikori da ugrozi osvajača 17. gren slem titula oduzevši mu servis, i tako je uveo meč u peti set. Tamo se ipak bolje snašao Federer.

Sa 35 godina i 174 dana Federer je postao najstariji igrač na ATP Turu koji se plasirao u četvrtfinale nekog gren slema, još od 1991. godine, kada je to pošlo za rukom Džimiju Konorsu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.