Ludost je da smo Novak, Rafa i ja i dalje na vrhu

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ludost je da smo Novak, Rafa i ja i dalje na vrhu"

Rodžer Federer je posle poraza u polufinalu ATP tur finala u Londonu priznao da nije daleko dan kada će mlađi igrači stupiti na svetski tron.

Švajcarac je posle 96 minuta igre u O2 Areni poražen od Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 6:4 pa će ostati i dalje na brojci od šest titula na završnim mastersima.

Grčki teniser je prikazao odličnu igru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i zasluženo je slavio, a Federer je posle meča priznao da mu nije jasno kako su, pored toliko talentovanih igrača, članovi "velike trojke" i dalje na samom vrhu.

"Gledam listu igrača koji su završavali godinu na prvom mestu, ko je sve bio broj jedan proteklih godina i smatram da je ludost da je to uvek bio neko od nas trojice", aludirao je na sebe, Nadala i Đokovića.

Švajcarac kaže da nije daleko dan kada će ih mlađi skinuti sa vrha.

"Ne zaboravite, niko od nas se ne podmlađuje. Šanse da nas prestignu se povećavaju, ne zato što smo mi sve lošiji, već zato što su oni sve bolji i bolji. Verujem da je tako", dodao je Rodžer.

Nije bio zadovoljan svojim izdanjem u susretu sa Cicipasom.

"Nema dileme da sam imao svoje šanse. Ne znam tačno zašto se sve ovako završilo. Pretrpeti brejk posle dva promašaja na smeču u jednom gemu, to se odavno nije dogodilo, ako je ikad i bilo. Teško je bilo prihvatiti tako nešto. To je nešto što se ne trenira. Stopala me nisu slušala", dodao je Federer.

Kaže da je malo toga šta bilo dobro u njegovoj igri.

"Prihvatio sam sve i čak sam i prilično dobro ušao u meč. Bilo je dobrih deonica, ali u njima stvari nisu funkcionisale dobro, da budem iskren, bile su prilično loše. Ne smete to dozvoliti na ovom nivou, tako da je sve ovo bilo prilično razočaranje za mene", zaključio je Švajcarac.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.