Keš veruje u Federera: Mogao bi da smeni Đokovića na prvom mestu

Izvor: Sportal.rs, 14.Okt.2014, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keš veruje u Federera: Mogao bi da smeni Đokovića na prvom mestu

Rafael Nadal je zbog povrede i upale slepog creva ispao iz igre, sada Novaku Đokoviću, prvom teniseru sveta, opasno preti Rodžer Federer. Vrlo je moguće da osvajač 17. grend slem titula godinu završi na prvoj poziciji ATP liste. Iako Federer ove sezone nije osvojio grend slem trofej, Pat Keš, bivši šampion Vimbldona, smatra da bi i pored toga mogao na kraju sezone da bude najbolji na svetu.

- Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << bude zdrav, sve je moguće. Malo je tenisera koji su godinu završili prvi bez grend slem titule. Mislim da je to uspelo Marselu Riosu i još jednom igraču. Ali, to je samo dokaz koliko je bio dobar na drugim turnirima tokom godine. Znam da postoji šansa. Mogao bi kraj sezone da bude vrlo uzdubljiv - smatra Keš, prenose mediji.

Švajcarac do kraja sezone može da osvoji oko 3.000 poena, s druge strane, Đoković brani 2.500, 1.000 na mastersu u Parizu i 1.500 na završnom mastersu sezone u Londonu. Srpski teniser ima 2.430 poena više od Federera.

(Foto: Beta/AP/Vincent Thian)
Pogledaj vesti o: Rafael Nadal,   Novak Đoković

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.