KAKVA ULICA BRE: Samo tramvaj može nositi ime po Federeru

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 16:22

KAKVA ULICA BRE: Samo tramvaj može nositi ime po Federeru

Takva su pravila u Bazelu.

U rodnom gradu legendarnog tenisera Rodžera Federera, Bazelu, pokrenuta je inicijativa da jedna od ulica dobije ime po njemu, ali ta inicijativa je odbijena.

- Politika grada je da trgovi ili ulice budu nazvani po ljudima koji nisu živi - objasnio je Pol Hafner, glavni gradski topograf Bazela.

Ipak, da ne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bude da su ga skroz ispalili dali su mu utešnu nagradu. Jedan tramvaj nosiće ime po Rodžeru Federeru, a u planu je da i neka od zgrada bude nazvana po njemu.

Rodžer je odmah iza Novaka Đoković i Rafaela Nadala po bnroj Grend slem trofeja. Srbin ih ima 23, Španac 22, a Švajcarac 20.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.