IVANISEVIC Djokovic ne samo da ce prestici Federera odrace ga

Izvor: medio.rs, 08.Apr.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVANISEVIC Djokovic ne samo da ce prestici Federera odrace ga

Goran Ivanišević, nekada poznati hrvatski teniser, a sada trener Marina Čilića, govorio je o dominaciji Novaka Đokovića "belim sportom".

Ivanišević smatra da niko nikada nije tako dominirao kao što Đoković to čini sada.

"Ne vidim ko može da ga pobedi. Postao je dosadan, u tenisu nikada niko nije tako dominirao. Može da izgubi jedino od samog sebe, ako se klonira", rekao je Ivanišević >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << za hrvatske medije.

Hrvatski trener je imao predlog za Srbina.

"Predložio sam mu da ode na krstarenje na dve godine i kada se vrati, opet će biti prvi. Očekujem da će osvojiti Rolan Garos i prestići Federera po broju gren slem titula. Ma šta prestići, ako bude zdrav, odraće ga", jasan je Goran Ivanišević.

Najbolji hrvatski teniser Goran Ivanišević i ranije je u nekoliko navrata pokazao naklonjenost srpskom teniseru.

Između ostalog bio je dobar prognozer uoči finala Australijan opena, jer je "osetio" da će Novak Đoković pobediti Endija Mareja.

Bivši šampion Vimbldona i tada je istakao da smatra da će Srbin, ukoliko zadrži trenutni nivo igre, oboriti sve rekorde, pa i onaj po broju Grend slem titula.

"Đoković se izjednačio po broju Grend slem titula sa Rodom Lejverom, Tildenom i Borgom sa po 11 trofeja. On je sada na jedan trofej od Roja Emersona, tri od Rafaela Nadala i šest od Rodžera Federera. Iskreno, kao trener, kao bivši igrač, ne znam koju bih taktiku savetovao igraču kako da ga pobedi. Đoković može da obori sve rekorde. Ako bude zdrav igraće još pet ili šest godina, a može godišnje da osvoji dva ili tre Grend slema. To je 20 Grend slemova!"

Ivanišević, trenutno trener Marina Čilića, izrekao je prilično smelu tvrdnju za Đokovića. On, naime, smatra da je Novak toliko jak da može da bira kojim rezultatom će pobediti protivnika.

"Đoković sve drži pod kontrolom. On odlučuje koliko dugo želi da ostane na terenu! Jedino možete da se nadate da autobus ili automobil neće doći da ga pokupi i dovede na teren”.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na medio.rs...






Povezane vesti

Ivanišević: Novak može da izgubi jedino od svog klona, prestići će Federera

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2016, 00:25

Dominaciju Novaka Đokovića u svetskom tenisu je sve teže rečima opisati, a trener Marina Čilića Goran Ivanišević je pokušao da bude što slikovitiji u tome. Čini se da nije ni malo pogrešio. - Ne vidim ko može da ga pobedi. Postao je dosadan, u tenisu niko nikada nije ovako dominirao. Može...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.