Federer srećan, Marej plakao

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jul.2012, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer srećan, Marej plakao

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je danas da je veoma srećan što je osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i što je uspeo ponovo da se vrati na prvo mesto ATP liste.

Federer je pobedio Endija Mareja u finalu Vimbldona sa 3:1 (4:6, 7:5, 6:3, 6:4).

Prema njegovim rečima, imao je veliko samopouzdanje, igrao je "kao lud" i pored porodičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << obaveza i to mu se vratilo.

"Odigrao sam jedan od najboljih mečeva u poslednje vreme. Sjajno se osećam. Osvojio sam titulu. On je bio odličan tokom cele godine. Mnogo mu znači ovaj turnir i siguran sam da će ga uskoro osvojiti. Što se mene tiče, osećam se sjajno, a inače sam u Vimbldonu igrao najbolje u polufinalu i finalu. Vratio sam trofej, osećam kao da ga nikad nisam ni ispuštao", rekao je Federer posle meča.

On je dodao da je imao nekoliko teških godina u svom životu i da je ova titula došla u pravom trenutku.

"Sa sedam titula na Vimbldonu izjednačio sam se sa Pitom Samprasom, koji je moj heroj,  ali sam presrećan što sam se vratio i na poziciju broj jedan, jer se do nje ne dolazi lako. Imao sam ranije prilike, ali nisam uspeo", rekao je Federer i dodao da su mu sad misli usmerene na Olimpijske igre u Londonu.

"Olimpijske igre su mi veoma važne. Ukoliko budem igrao kao ove nedelje u Vimbldonu, verujem da imam odličnu priliku da osvojim zlatnu medalju u singlu", izjavio je Federer, koji je olimpijsko zlato osvojio u dublu 2008. u Pekingu sa Stanislasom Vavrinkom.

Ljubimac domaće publike Endi Marej nije krio suze posle poraza, a Švajcarski teniser je pohvalio igru protivnika u finalu i naglasio da se nada da će uspeti "jednog dana da osvoji Vimbldon".

Marej nekoliko minuta nije mogao da govori, a publika je neprekidnim aplauzom pokazala koliko je ponosna na njegov plasman u završnicu turnira i igru u finalu.

"Čestitam Rodžeru. Ima 30 godina, ali uopšte nije loš", pokušao je da se našali finalista Vimbldona.

Zatim je dodao da je Federer igrao dobro i pokazao da u njegovoj igri "još ima rezerve".

"Pokušaću da ga ne pogledam. Ne mogu da gledam ni u pravcu moje lože. Svi govore o pritisku na Vimldonu... Nisu u pitanju ljudi koji me gledaju, oni me podržavaju. Nije bilo lako, ali mislim da sam napravio korak napred, igrao sam bolje nego na prethodnim gren slem turnirima. Zahvalan sam na neverovatnoj podršci ", rekao je Maraj pokušavajući ponovo da ne zaplače.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.