Federer prvi finalista muškog singla na OI

Izvor: Kurir, 03.Avg.2012, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer prvi finalista muškog singla na OI

Meč Federera i Del Potra trajao četiri sata i 26 minuta i to je do sada najduži teniski meč ikada igran na dva dobijena seta

Švajcarski teniser Rodžer Federer prvi je finalista muškog singla na Olimpijskim igrama u Londonu pošto je danas u maratonskom meču savladao sa 2:1 (3:6, 6:7, 19:17) Argentinca Huana Martina del Potra. Protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Federera u finalu Igara u Londonu biće pobednik duela u kojem se sastaju srpski teniser Novak Đoković i Britanac Endi Mari.  Odlučujući, treći set, trajao je više od dva i po sata. Argentinac je u osmom gemu prvog seta došao do prvih brejk lopti i iskoristio drugu za prednost od 5:3, pa je naredni gem dobio bez izgubljenog poena i poveo sa 1:0. Drugi set protekao je u mnogo nesigurnijem servisu oba tenisera, ali su uspeli da spasu svih pet brejk lopti, pa je drugi set otišao u taj brejk, u kojem je Federer bio skoncentrisaniji i došao do izjednačenja. U odlučujućem trećem setu, koji se igra na dva gema razlike, Federer je kod rezultata 12:13 zatražio pauzu da bi otišao do toaleta, posle čega se vratio na teren i sledeći gem odigrao bez izgubljenog poena na svoj servis. Obojica tenisera nastavila su sa sigurnom igrom čuvajući svoj servis sve do rezultata 17:17, kada je Federer uspeo da napravi brejk i uzme servis Argentincu. Federer je potom osvojio i svoj servis postavivši konačnih 19:17 u trećem setu. Federer se pobedom plasirao u svoje prvo finale na Olimpijskim igrama u pojedinačnoj konkurenciji. Finale će se igrati u nedelju.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer trijumfovao u istorijskom polufinalu, u finalu ga čeka bolji u meču Marej-Đoković

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2012

Švajcarac Rođer Federer plasirao se u finale teniskog turnira na Olimpijskim igrama, pošto je u polufinalu savladao Huana Martina del Potra sa 2:1 (3:6, 7:6, 19:17).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Federer prvi finalista muškog singla na OI

Izvor: Vesti-online.com, 03.Avg.2012

Švajcarski teniser Rodžer Federer prvi je finalista muškog singla na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u maratonskom meču savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:1, po setovima 3:6, 6:7, 19:17.

Nastavak na Vesti-online.com...

UŽIVO: Đoković - Marej 2:3

Izvor: Večernje novosti, 03.Avg.2012

PRVI SET2:3 Najuzbudljiviji gem do sada. Novak je imao 30:30, ali Marej je ključne poene odigrao sjajno.2:2 Đoković je takođe bio više nego siguran i skoncentrisan na svoj servis. 1:2 Marej sjajno igra na startu meča, Novak je do sada uzeo samo jedan poen na njegov servis.1:1 Dve brejk lopte je...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.