Federer ovaj meč nikad neće zaboraviti, Đoković mu naneo porez koji ga i danas boli

Izvor: Luftika.rs, 14.Jul.2023, 10:19

Federer ovaj meč nikad neće zaboraviti, Đoković mu naneo porez koji ga i danas boli

Novak Đoković hita ka novom finalu Vimbldona i u petak će protiv Janika Sinera o 14.30 pokušati da dođe na korak do osme titule na Vimbldonu i prilike da se izjednači sa Rodžerom Federerom.
Srpski teniser je već godinama neprikosnoven u Londonu gde je osvojio pehar u poslednje četiri godine, a jedan meč će se posebno pamtiti, podseća Nova.
Na današnji dan 2019. godine, srpski teniser je igrao finale protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Rodžera Federera u jednom od najboljih mečeva ikada. Đoković i Federer su odigrali istinski klasik koji je pripao na kraju Novaku, ali je meč imao neverovatne preokrete.
Four years ago today, Novak Djokovic made the biggest comeback in tennis history.
Federer had 40-15 and two championship points on his serve, but Djokovic had that look in his eye.
He would go on to break Federer and play a perfect tiebreak and cement himself as a mental giant. pic.twitter.com/SQoZ4fgCKI
— Danny (@DjokovicFan_) July 13, 2023

Tog sunčanog dana u Londonu viđen je teniski spektakl u pet setova koji je pripao Đokoviću, ali je sve moglo da bude drugaije…Ili ipak nije…
Đoković je toga dana sprečio Federera da osvoji svoj deveti Vimbldon, a Švajcarac će zauvek pamtiti koliko je bio blizu da podigne omiljeni pehar.
Imao je prednost brejka u petom setu pri rezultatu 8:7 i vodio sa 40:15. Bile su to dve meč lopte na servis Švajcarca, ali je Đoković imao onaj šampionski pogled u očima. Delovao je kao čovek na misiji koja još nije završena i koji ne želi da doživi poraz i ode pognute glave sa Vimbldona.
Usledio je neverovatan preokret, spaene dve meč lopte i vraćen brejk. Nakon toga, Novak je meč doveo do taj-brejka koji se tada igrao tek pri rezultatu 12:12 i onda rutinski završio meč.
Bio mu je to drugi u nizu, a ukupno peti trofej u Londonu, a ispostaviće se da Federer više nikada neće zaigrati u finalu Vimbldona i da je tada imao jedinstvenu priliku da još jednom podigne taj pehar.
Delovao je Švajcarac potpuno izgubljeno nakon tog duela, a teško je i zamisliti pakao kroz koji je prošao.
Ipak. Novak Đoković je po ko zna koji put pokazao da je najveći pobednik kojeg je svet sporta video.

Novak o sukobu sa publikom na Vimbldonu:“Kod mene probude nešto što možda ne žele da vide“

Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   London

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković korak bliže finalu Vimbldona, osvojio prvi set

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2023

Najbolji srpski teniser vodi u polufinalu ovogodišnjeg Vimbldona protiv Janika Sinera. Još dva dobijena seta ga dijeli do plasmana u veliko finale, deveto po redu u Londonu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đoković pobedio Sinera za peto uzastopno finale Vimbldona

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jul.2023

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u peto uzastopno finale Vimbldona, pošto je u Londonu pobedio italijanskog igrača Janika Sinera sa 6:3, 6:4, 7:6 (4).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.