Federer odbio da igra u Saudijskoj Arabiji

Izvor: B92, 30.Okt.2018, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer odbio da igra u Saudijskoj Arabiji

Rodžer Federer otkrio je da je dobio poziv da nastupi na egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji, ali da ga je još ranije i odbio.

Na meču 22. decembra u Džedi trebalo bi da se sasatanu Novak Đoković i Rafael Nadal, ali je njihov nastup postao upitan.

Saudijski novinar disident Džamal Kašogi, koji živi i radi u SAD, brutalno je ubijen u saudijskoj ambasadi u Istanbulu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog čega je ova zemlja na udaru kritika, a javnost je urgirala na tenisere da ne odigraju meč u toj zemlji.

Do sada nije bilo poznato koga su organizatori egzibicije pozvali za nastup, ali je švajcarski teniser otkrio da je on bio jedan od pozvanih.

Britanski teniski novinar Majk Dikinson preneo je da je Federer, na konferenciji u Parizu pred početak turnira u tom gradu, izjavio da su mu organizatori uputili poziv koji je on morao da odbije.

Nije otkriven razlog Rodžerovog odbijanja, kao ni kada je tačno to učinio.

Švajcarac je dodatno potvrdio da će i definitivno izaći na terene Bersija u drugom kou u sredu, s obzirom da njegov nastup nije bio potvrđen zbog velikog broja mečeva u poslednje vreme.
Pogledaj vesti o: Federer,   Rafael Nadal

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Federer odbio da igra u Saudijskoj Arabiji

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Okt.2018

Rodžer Federer otkrio je da je dobio poziv da nastupi na egzibicionom meču u Saudijskoj Arabiji, ali da ga je još ranije i odbio

Nastavak na Nezavisne Novine...

Federer odbio poziv da igra u Saudijskoj Arabiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Okt.2018

Saudijska Arabija je pod sve većim pritiskom međunarodne zajednice posle ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija u konzulatu te zemlje u Istanbulu 2. oktobra. Kašogi je kao kolumnista Vašington posta kritikovao poteze Rijada i moćnog saudijskog prestolonaslednika Mohameda bin Salmana...Nadal...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.