Federer izaziva Novaka: Važno je!

Izvor: Mondo, 16.Maj.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer izaziva Novaka: Važno je!

Vavrinka nemoćan u švajcarskom derbiju. Meč za trofej na rimskom Mastersu igra se u nedelju od 16.00.

Foto: AP/Alessandra Tarantino

Novak Đoković braniće titulu protiv Rodžera Federera, u njihovom 39. susretu!

Iskusni Švajcarac nastavlja da i u 34. godini demonstrira visoku klasu na terenu. Posle Kuevasa, Andersona i Berdiha, ni Stanislas Vavrinka u polufinalu rimskog Mastersa mu nije zadao mnogo problema - 6:4, 6:2.

Na putu do pobede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za samo 54 minuta igre, Federer je prepustio zemljaku prva tri gema, a onda dobio 11 od narednih 13 gemova i popravio ionako dominantan skor protiv Vavrinke na 16:2.

Zanimljivo, "FedEx" je oba poraza od kolege iz Dejvis kup tima Švajcarske doživeo na Mastersu u Monte Karlu i to prošle i 2009. godine.

Novak već duže vreme pokušava i ne uspeva da dođe do "egala" u rivalstvu sa Federerom, koji vodi sa 20:18 u pobedama.

Ove godine rezultat je 1:1 (2:0 za Rodžera u Dubaiju, 2:1 za Novaka u Indijan Velsu), pa će ishod trećeg finala psihološki sigurno uticati na pristup obojice tenisera mogućem okršaju na Rolan Garosu.

Poslednji put na šljaci su se sastali pre 13 meseci u polufinalu Monte Karla i tada je Federer slavio rezultatom 7:5, 6:2.

Novaku je ovo šesto finale Rima u poslednjih osam godina. Ima tri titule (protiv Vavrinke 2008, protiv Nadala 2011. i 2014) i dva poraza (od Nadala 2009. i 2012).

Rodžer će u nedelju četvrti put pokušati da se domogne najvažnijeg trofeja koji nije osvojio, tokom karijere prebogate uspesima. Prvo finale u "večnom gradu" izgubio je još 2003. godine od Feliksa Mantilje, dok je Nadal za njega bio nepremostiva prepreka 2006, kada je bilo 2:3, pa 2013. godine (0:2).

Mečevi Đoković - Federer u Rimu, u polufinalu 2009. i 2012, pripali su našem asu. Nema sumnje da će Švajcarac u nedeljni duel ući sa mentalitetom "sad ili nikad"...

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rim: Federer izaziva Novaka

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2015

Rodžer Federer plasirao u finale Mastersa u Rimu, pošto je savladao sunarodnika Stanislasa Vavrinku - 2:0 (6:4, 6:2)...Drugi teniser sveta četvrti put u karijeri biće u prilici da osvoji trofej u "večnom gradu", a na tom putu stoji mu Novak Đoković...Malo je turnira u bogatoj karijeri koje popularni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Rodžer pred borbu za titulu u 39. duelu sa Novakom: Nije on Rafa na šljaci

Izvor: Blic, 17.Maj.2015, 08:40

Samopouzdanje Rodžera Federera dostiglo je vrhunac u pobedi nad Stanislasom Vavrinkom (6:4, 6:2) u polufinalu Rima. Legendarni Švajcarac veruje da može pobediti Novaka Đokovića u finalu turnira (nedelja, 16 časova), u kom je do sada tri puta gubio..."Osećam da imam priliku za titulu. Novak nije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.