Rodžer pred borbu za titulu u 39. duelu sa Novakom: Nije on Rafa na šljaci

Izvor: Blic, 17.Maj.2015, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodžer pred borbu za titulu u 39. duelu sa Novakom: Nije on Rafa na šljaci

Samopouzdanje Rodžera Federera dostiglo je vrhunac u pobedi nad Stanislasom Vavrinkom (6:4, 6:2) u polufinalu Rima. Legendarni Švajcarac veruje da može pobediti Novaka Đokovića u finalu turnira (nedelja, 16 časova), u kom je do sada tri puta gubio.

"Osećam da imam priliku za titulu. Novak nije Rafa na šljaci, pa je situacija potpuno drugačija. Imao sam solidan učinak protiv njega u prošlosti. Samo volim da osvajam titule, u redu, jeste u pitanju Rim gde nikad nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bio šampion, ali to samo po sebi nije nikakav poseban motiv za mene", rekao je Federer, koji je poput Novaka nezadovoljan podlogom.

"Nadam se da će popraviti sve za finale. Čak i ako ne urade to, izborićemo se nekako", rekao je on, dok je Novak bio konkretniji.

"Na nekoliko mesta rupe su zaista duboke, ako proklizate do njih, možete lako izvrnuti zglob, opasno je igrati u takvim uslovima", rekao je najbolji teniser sveta.

Od 2003. godine, u osam finala je neko od dvojice tenisera bio akter, ali se nikad do sada nisu sastajali u "večnom gradu". Federer je izgubio u tri finala, 2003, 2006. i 2013. godine, Novak je poklekao 2009. i 2012. godine, a titule osvajao 2008, 2011. i 2014. godine.

Federer vodi sa 20-18, a u poslednjem duelu na šljaci, bio je bolji u polufinalu Monte Karla prošle godine sa 7:5, 6:2. Sedam duela imali su na ovoj podlozi, Đoković je ostvario tri pobede, jednu u Rimu 2012. u polufinalu na putu do titule.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.