Federer ipak prevelik zalogaj za Džumhura

Izvor: BanjalukaLive.com, 29.Maj.2015, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer ipak prevelik zalogaj za Džumhura

Damir Džumhur poražen je od Rodžera Federera sa 3:0 u setovima (6;4, 6:3, 6:2) u trećem kolu Rolan Garosa. Damir Džumhur ipak nije uspio da napravi iznenađenje protiv Rodžera Federera na terenu Filip Šatrije na Rolan Garosu Najbolji bh. teniser igrao je protiv svog teniskog idola, koji je pokazao zašto je najtrofejniji teniser svih vremena sa 17 gren slem titula. Damir Džumhur - Rodžer >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << Federer 4:6, 3:6, 2:6 Dobar otpor pružio je Džumhur Federeru, posebnu na početku meča, kada je odlično servirao ali je jedan brejk bio dovoljan Švajcarcu da osvojio prvi set. U pojedinim trenucima bilo je tu odličnih poteza i poena Džumhura, ali oni kao da su naljutili Federera koji je shvatio da ne smije dozvoliti protivniku da dobije previše na samopouzdanju. Kako je meč odmicao Federer je sve bolje servirao, što nije bio slučaj na drugoj strani. Veliki broj servis gemova Džumhura počinjao je vođstvom Federera, pa se bh. teniser morao nositi i sa rezultatskim i psihološkim pritiskom. Poslije vođstva 1:0 u setovima Federer je nastavio u istom ritmu, a kada je u drugom setu poveo 4:1, bilo je jasno da Džumhur pred sobom ima nemoguću misiju. Borio se Damir, ali sve što je uspjevao je da u pojedinim trenucima odigra neki lijep poen i izmami aplauz publike na Filip Šatrijeu, pa čak i Federera. Gotovo preslikana situacija bila je u trećem setu i Džumhur će se poslije debitantskog nastupa prošle godine u prvom kolu, ove godine od Rolan Garosa oprostiti u trećem kolu. Razloga za očajavanje nema, naprotiv, Džumhur je uspio da pobijedi Bagdatisa u drugom kolu, a eliminisan je od velikog Rodžera Federera kome je ovo 17. rekordni nastup na otvorenom prvenstvu Francuske. (Mondo)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Džumhur: Mogu da igram s najboljima

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2015

Damir Džumhur izgubio je od legendarnog Rodžera Federera u Parizu, ali ostaće zabilježeno da je prvi bh. teniser koji je igrao treće kolo Rolan Garosa...Federer (drugi nosilac) je pobijedio rezultatom 6:4, 6:3, 6:2, a Džumhur je prikazao dobru igru u duelu s jednim od najboljih igrača svih vremena...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.