Federer ide na megdan Novaku u finalu Londona

Izvor: BanjalukaLive.com, 16.Nov.2014, 01:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer ide na megdan Novaku u finalu Londona

Iako su svi pomislili da će put Rodžer Federer do finala mastersa u Londonu biti lak, Stanislas Vavrinka se potrudio da ih razuvjeri tako što je obezbijedio četiri meč lopte, ali nije uspio da privede okršaj kraju, te je stariji Švajcarac za dva sata i 50 minuta slavio poslije preokreta sa 4:6, 7:5, 7:6(6). Federer nije imao brejk šanse u prvom setu, jer nije >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << prikazivao igru kakvu je demonstrirao u grupnoj fazi završnog mastersa. Vavrinka je dobio svaki duel jednoručnih bekhenda, što mu je omogućilo priliku da oduzme protivniku servis u trećem gemu, a on je tu jednu odmah pretvorio u vođstvo od 2:1. Sačuvao je tu prednost, a onda pokazao zemljaku da je u nezavidnoj situaciji što se tiče prve dionice tako što je napravio brejk i u sedmom gemu za 5:2 i servis za set. Jasno je bilo Rodžeru da će proliti mnogo znoja da bi se zadržao na turniru, pa je uzvratio brejkom, a onda i potvrdio vrativši se na 5:4. Dobar drugi servis odradio je ključni posao za Vavrinku koji je posle 35 minuta vodio sa 1:0 u setovima. Činilo se da Stan igra konstantno, bez greške, ali je sve razuvjerio u šestom gemu gdje je jedva, uz velike napore, spasao tri brejk lopte (3:3). Federer tada nije uspio, ali je sačekao 12. gem i veliki pad u igri Vavrinke kojem se jednostavno ruka stegla, te je bez osvojenog poena prepustio brejk i set protivniku (7:5). Rodžer je očajno ušao u treći set, ali više zbog toga što je oštećen od strane sudije koji je na njegovom servisu i 15:0 dosudio aut, iako je bila dobra lopta za 30:0, a da pritom tu odluku stariji Švajcarac nije ni čuo. Tako je Stan došao do tri brejk lopte od kojih je drugu iskoristio. Nije Vavrinka presiguran bio, ali nije imao muka sa brejk loptama sve do osmog gema gdje je odbranio dvije i došao na korak od velikog trijumfa i finala. Ohrabrivala je publika Federera da se vrati u duel, a gem je trajao preko deset minuta gdje je Vavrinka imao tri meč lopte, nakon čega je nastao delirijum na tribinama pošto je Rodžer ipak istrpeo pritisak i izjednačio na 5:5. Nije samo to bila muka za bolje rangiranog Švajcarca, već je branio dvije brejk lopte, i odbranio ih za vođstvo od 6:5. Stan je bio šokiran, ali je obezbijedio taj-brejk koji je donio ludilo i još jednu meč loptu za Vavrinku, a onda je Federer uzeo stvar u svoje ruke i iz prvog puta bio siguran, te je ugovorio duel u nedjelju od 19 časova sa Đokovićem koji je takođe igrao tri seta sa Keijem Nišikorijem. (Blic, foto: Reuters)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Teniski klasik u finalu Mastersa: Federer posle maratona zakazao finalni obračun sa Đokovićem (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 16.Nov.2014

Najbolji švajcarski teniser i dalje ne zna za poraz protiv Vavrinke na tvrdoj podlozi – 2:1..Duel dva Švajcarca pripao je iskusnijem! Rodžer Federer pobedio je Stena Vavrinku u polufinalu završnog mastersa u Londonu- 2:1 (4:6, 7:5, 7:6) posle više od dva i po sata igre i na taj način zakazao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.