Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jan.2019, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer bez većih problema, eliminisan Kevin Anderson

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije.

Federer je pobedio još jednog kvalifikanta, Danijela Evansa iz Velike Britanije sa 3:0 u setovima (7:6, 7:6, 6:3).

Šestostruki šampion AO je izgubio samo jednom u 27 mečeva od kvalifikanata na glavnim turnirima, i to pre 17 godina od Marija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Ančića na Vimbldonu.

Branilac trofeja u Melburnu je tako zadržao učinak od 100 odsto plasmana u treće kolo Australijan opena, 20. put zaredom.

Protivnik u trećem kolu biće mu Amerikanac Tejlor Fric, koji je posle velike borbe rezultatom 3:1 (6:3, 6:7, 7:6, 7:6) pobedio i eliminisao 30. nosioca Gaela Monfisa.

Veliko iznenađenje napravio je mladi 19-godišnji Frensis Tijafo, koji je u drugom kolu eliminisao petog nosioca Kevina Andersona.

Tijafo je favorizovanog tenisera iz Južne Afrike pobedio sa 3:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:4, 7:5), posle skoro tri sata igre.

On će u narednoj rundi igrati protiv Andeasa Sepija iz Italije, koji je sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4) pobedio Džordana Tompsona iz Australije.

Marin Čilić je imao 25 asova protiv 81. tenisera sveta Makenzija Mekdonalda iz SAD, koga je pobedio sa 3:1 (7:5, 6:7, 6:4, 6:4).

Čilić, prošlogodišnji finalista Australijan opena, za plasman u četvrto kolo boriće se protiv Fernanda Verdaska, koji je lako u tri seta bio bolji od Radua Albota.

Tomaš Berdih je u tri seta pobedio Robina Hasea i u trećem kolu će se sastati sa 18. nosiocem Dijegom Švarcvanom koji je sa 3:2 bio bolji od Denisa Kudle.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRANILAC TROFEJA RUTINSKI: Voznjacki u 2. kolu AO, favoriti uglavnom sigurni, najmladja napravila iznenađenje

Izvor: Kurir, 16.Jan.2019

Danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, na kom brani trofej.

Nastavak na Kurir...

AO: Muke Federera i agonija Andersona

Izvor: Mondo, 16.Jan.2019

Branilac trofeja na Australijan Openu naradio se protiv kvalifikanta za plasman u treće kolo, peti nosilac eliminisan..Rodžer Federer žestoko se borio u drugom kolu Australijan Opena...Šestostruki osvajač trofeja u Melburnu, koji brani prošlogodišnji trofej, uspeo je da nadigra kvalifikanta Danijela...

Nastavak na Mondo...

Federer u 3. kolu Australian Opena

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jan.2019

​Branilac naslova na Otvorenom teniskom prvenstvu Australije Švicarac Rodžer Federer plasiarao se u 3. kolo nakon pobjede nad Britancem Danielom Evansom sa 3:0 - 7:6 (5), 7:6 (3) i 6:3.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.