Federer: Potreban mi je odmor!

Izvor: Vesti-online.com, 17.Sep.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Potreban mi je odmor!

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer rekao je da mu je potreban odmor i da još uvek ne zna koje turnire će igrati do kraja sezone.

Umoran - Rodžer Federer

 

Veći deo teniske sezone je za nama, ali još mnogo toga ima da se igra do kraja 2012. Ipak, najbolji teniser sveta Rodžer Federer mogao bi i pre kraja sezone da >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ode na odmor, prepuštajući tako Novaku Đokoviću prvo mesto na ATP listi.

 

"Strašno mi treba odmor. Ranjen sam, umoran, iscrpljen. Treba mi slobodnog vremena i to sada, a posle ćemo da vidimo šta će biti. Ništa još nisam definitivno odlučio o završnici ove sezone, ali moram da sednem, stavim na papir koji je turnir stvarno važan, koji nije, a koji je najvažniji", rekao je Federer nakon što je pomogao Švajcarskoj da pobedi Holandiju i sačuva svoje mesto u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

 

Ono što je gotovo sigurno, Federer će braniti titulu u rodnom Bazel krajem oktobra, a njegov nastup se očekuje i na završnom Mastersu u Londonu.

U međuvremenu, slavni Švajcarac će po svoj prilici prepustiti prvo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću, koji trenutno zaostaje 1.355 bodova. Feder najverovatnije neće igrati ni u Šangaju, gde je 1.000 bodova u igri, bar kada je reč o pobedniku, a ni u Pekingu i Tokiju, gde šampion osvaja po 500 bodova.

Na Federeru je da odluči da li će da nastupi u Parizu, poslednjem turniru pred Masters u Londonu i to je, čini se, njegova najveća dilema. Kako na ta dva turnira brani titule, a i 1.000 odnosno 500 bodova, ostaje mu da "prelomi" kako da pristupi ovim takmičenjima koja najverovatnije odlučuju ko će biti na vrhu ATP liste na kraju 2012. godine.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fedeks premoren, Nole se vraća na vrh?

Izvor: RTS, 18.Sep.2012, 02:16

Rodžer Federer tvrdi da je potpuno iscrpljen i da, za sada, ne zna na kojim turnirima će igrati do kraja godine. "Neću imati snage za sve turnire", rekao je Federer, koji do kraja godine brani titule iz Bazela, Pariza i Londona. ..Novak Đoković mogao bi da se vrati na prvo mesto na ATP listi lakše...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.