Federer: Nije kao kada su se Rafa i Nole probijali...

Izvor: N1 televizija, 13.Avg.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Nije kao kada su se Rafa i Nole probijali...

Švajcarac Rodžer Federer izjavio je da je odlično za tenis što se mladi igrači, poput Aleksandra Zvereva, bore za titule na najvećim turnirima, kao što je Mastersa u Kanadi.

Švajcarac je izgubio samo devet poena na svoj servis u pobedi nad Robinom Haseom u polufinalu Rodžers kupa (6:3, 7:6), imao je 28 vinera, uključujući i devet aseva.

"Zadovoljan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sam. Srećan sam, uglavnom jer zdrav idem u finale. Nisam potrošio mnogo energije, uspevao sam da skratim poene, dobro je sve izgledalo i na mreži. Moja koncentracija, kao i igra su se podigli. Jednostavno sam bolje", ocenio je Federer.

Trenutno treći teniser sveta boriće se za treću titulu na Rodžers kupu, 27. iz serije 1.000 i 94. na ATP turu. Ukoliko osvoji trofej u Montrealu Fedrer će se izjednačiti sa Ivanom Lendlom na drugoj poziciji večite rang liste prema broju titula, iza Džimija Konorsa (109).

"Dosegao sam nivo za koji nikada nisam mislio da ću biti sposoban. Svaka titula koju mogu da dodam je novo uzbuđenje. Tenis i igram kako bih osvajao titule, Uvek sam govorio da pozicija na listi, osim ako ste prvi, nije stvarno bitna. Sada sam srećan jer su mi i titula i liderska pozicija iza ugla. Lendl je legenda tenisa, ostvario je neverovatne rekorde".

Rival u finalu 36-godišnjem Švajcarcu biće Nemac Aleksandar Zverev, koga je pobedio ove godine u finalu turnira u Haleu.

"To što je igrač od 18 ili 20 godina u finalu Mastersa nije nešto što smo imali često prilike da viđamo, zapravo vrlo retko, izuzev onda kad su se Endi, Novak i Rafa probijali. Oni su bili odlični tinejdžeri. Čak ni ja u tim godinama nisam bio u finalu Mastersa. To što se mladi probijaju je dobro za tenis", dodao je Federer.

Švajcarac ove godine još nijednom nije izgubio meč na Masters i Gren slem turnirima, a za trofej na Rodžers kupu boriće se u nedelju od 22 časa, uz direktan prenos na Sport klubu.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.