Federer: Moramo da pritisnemo Novaka da bi pao

Izvor: B92, 19.Dec.2015, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Moramo da pritisnemo Novaka da bi 'pao'

Rodžer Federer smatra da ostali teniseri, uključujući i njega, moraju da napreduju kako bi ugrozili Novaka Đokovića.

Srpski teniser uz male prekida dominira svetskim tenisom od 2011. godine, a verocvatno najbolju sezonu u istoriji ovog sporta imao je u 2015. godini.

Osvojio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 11 turnira uključujući i tri Gren slema i rekordnih šest Mastersa, a sličnu sezonu imao je i Federer 2006. godine.

„Ne znam koliko to može da traje. Vi želite da iskoristite maksimum iz takve forme, ali i da se ne zanosite. Izlazite na teren i očekujete od sebe pobedu. Moramo da napredujemo. Novakov nivo neće tek tako pasti. Mora da bude pritisnut kako bi počeo da sumnja u sebe“, rekao je Federer.

Švajcarac je otkrio i da nikada nije mogao da zamisli da će igrati toliko dobro u važnim trenucima.

„Nikada nisam mislio da ću biti toliko brz na terenu. Nikada nisam mislio da ću moći da ostanem miran što se tiče mog kretanja u najvažnijim trenucima.“
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rodžer misli da ima "lek" za Novaka

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2015

Kako da se skine Novak Đoković sa trona? Prethodnih godina malo kome je uspevalo da pobedi našeg asa, a kamoli da mu ugroze broj 1 u teniskom svetu. Iako u poznim godinama, Rodžer Federer se ne predaje. Želi ponovo da se vrati na presto "belog sporta"...- Novakov nivo neće tek tako da padne. Mora...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.