Federer: Đokoviću će sada biti teže

Izvor: Vesti-online.com, 12.Jul.2012, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Federer: Đokoviću će sada biti teže

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer poručuje da će Đoković i Nadal ubuduće imati više problema, jer će ih žreb ukrštati pa će se sudarati u polufinalima.

Prvo mesto na svetu kao da je razbistrilo pogled Rodžera Federera koji sada oštrije i preciznije osmatra situaciju u samom vrhu. Švajcarac, naime, ističe da će kao vladar belog sporta jednostavnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da dolazi do pehara na ATP turnirima, dok će, u isto vreme, njegovim glavnim rivalima i pratiocima, Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu put ka titulama biti otežan - i to iz prostog razloga što će im se žreb ukrštati mnogo više nego kad su bili prvi i treći na listi.

"Moj povratak na tron iznenada menja ustaljenu dinamiku u vrhu, pre svega jer ćemo sada biti u situaciji da gledamo drugačija polufinala na velikim takmičenjima nego ranije. Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu biće teže da se nađu u finalima, jer će biti u poziciji da se međusobno susreću kolo pre toga", rekao je Švajcarac očigledno ne želeći da komentariše činjenicu da žreb ni do sada nije bio blagonaklon prema Srbinu.

Nepristojno često ga je usmeravao na Rodžera u polufinalima, odnosno, gotovo uvek se dešavalo da Federer i Nadal ne mogu da se sretnu pre finala. Švajcarac u razgovoru za britanske medije dodao je da je uprkos plasmanima u vrhu borba i dalje otvorena.

"Nas četvorica smo pobeđivali jedan drugog toliko puta u poslednjih pet godina. Samim tim, pitam se da li je i kolika je konkretno prednost kad ste broj jedan, dva, tri ili četiri. Od skora, možda i jeste prednost biti prvi ili drugi, ali ne nešto previše.

Federeru se ne dopada to što šira teniska javnost otpisuje Mareja u borbi za titule, uprkos činjenici da su Nole, Rafa i Rodžer uzeli 29 od 30 poslednjih grend slemova.

"Marej je uvek bio u igri. Šokiran sam što vidim da ljudi govore samo o "velikoj trojci". Znam da smo mi ti koji osvajaju slemove, a Endi to ne čini, ali za mene to nema nikakve veze. Znam koliko nam je blizu bio u prošlosti.

Tek, podaci idu protiv Mareja, što se pokazalo i pre dva dana kada je potvrđen plasman prve trojice na završni masters u Londonu. Računajući samo rezultate iz 2012. koji se boduju za ovo takmičenje u "O2 areni", mesto je zagarantovano Federeru, Đokoviću i Nadalu, dok Škotu nedostaje još bodova.

Naime, u trci za masters kup Rodžer ima 7.085 poena, Nole 6.840, Rafa 6.795, a Endi tek 3.800. Peti je Ferer sa 3.755, posle kog slede Del Potro (2.600), Berdih (2.515), Conga (2.465). Deveto i deseto mesto, u ovom trenutku, zauzimaju Almagro (1.910) i Tipsarević (1.652).

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Federer: Đokoviću će sada biti teže

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Jul.2012

Najbolji teniser svijeta Rodžer Federer poručuje da će Đoković i Nadal ubuduće imati više problema, jer će ih žrijeb ukrštati pa će se sudarati u polufinalima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.