DOBRO PROTRLJAJTE OČI: Federer ubedljivo prvi, Nole tek 23. na listi (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2020, 10:04

DOBRO PROTRLJAJTE OČI: Federer ubedljivo prvi, Nole tek 23. na listi (FOTO)

Prvi put da je teniser najplaćeniji sportista planete.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zauzeo je 23. mesto na listi najplaćenijih aktivnih sportista sveta za 2020. godinu, koju je objavio magazin Forbs.

Novak Đoković je, prema podacima Forbsa, u poslednjih 12 meseci zaradio 44,6 miliona dolara, od čega 32 miliona od sponzora. Trenutno je najplaćeniji aktivni sportista takođe teniser, i to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Švajcarac Rodžer Federer, koji je na ATP listi iza Đokovića.

Švajcarac je u poslednjih 12 meseci zaradio 106,3 miliona dolara, od čega čak 100 miliona od sponzora. Inače, ovo je prvi put da je teniser postao najplaćeniji sportista sveta u godišnjoj listi Forbsa, koja se objavljuje poslednjih 30 godina.

Tenistas entre los 100 deportistas mejor pagos según #Forbes. Osaka la mujer mejor paga de la historia.

1. Roger Federer 🇨🇭 (106M)

23. Novak Djokovic 🇷🇸 (47M)

27. Rafael Nadal 🇪🇸 (40M)

29. Naomi Osaka 🇯🇵 (37M)

33. Serena Williams 🇺🇸 (36M)

40. Kei Nishikori 🇯🇵 (32M) pic.twitter.com/WAkaOVJad7

— Lucky Loser (@LuckyLoserArg) May 29, 2020

Drugo mesto zauzeo je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo sa 105 miliona, od čega 45 od sponzora. Slede, na trećem i četvrtom mestu, argentinski i brazilski fudbaleri, Lionel Mesi i Nejmar, dok petu poziciju zauzima zvezda NBA lige, američki košarkaš Lebron Džejms.

Najbolje plaćene sportistkinje su takođe dve teniserkeRadi se o Japanki Naomi Osaki sa 37,4 i Sereni Vilijams iz SAD sa 36 miliona evra.

Među 100 najplaćenijih sportista najviše je košarkaša, čak 35, a potom slede igrači američkog fudbala, kojih ima 31, dok je fudbalera ukupno 14.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.