Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Maj.2020, 20:52

Đoković 23. najplaćeniji aktivni sportista sveta po Forbsu

Srpski teniser Novak Đoković zauzeo je 23. mesto na listi najplaćenijih aktivnih sportista sveta za 2020. godinu, koju je objavio magazin Forbs (Forbes).

Đoković je, prema podacima Forbsa, u poslednjih 12 meseci zaradio 44,6 miliona dolara, od čega 32 miliona od sponzora.

Najplaćeniji aktivni sportista je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << teniser, Rodžer Federer, koji je na ATP listi iza Đokovića.

Federer je u poslednjih 12 meseci zaradio 106,3 miliona dolara, od čega čak 100 miliona od sponzora.

Ovo je prvi put da je teniser postao najplaćeniji sportista sveta u godišnjoj listi Forbsa, koja se objavljuje poslednjih 30 godina.

Drugo mesto zauzeo je portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo sa 105 miliona, od čega 45 od sponzora.

Slede na trećem i četvrtom mestu argentinski i brazilski fudbaleri, Lionel Mesi i Nejmar, dok petu poziciju zauzima zvezda NBA lige, američki košarkaš Lebron Džejms.

Najbolje plaćene sportistkinje su dve teniserke, Japanka Naomi Osaka sa 37,4 i Serena Vilijams iz SAD sa 36 miliona evra.

Među 100 najplaćenijih sportista najviše je košarkaša, čak 35, a potom slede igrači američkog fudbala, kojih ima 31, dok je fudbalera ukupno 14.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTA JE OVO? FORBS OBJAVIO LISTU NAJPLAĆENIJIH SPORTISTA Noleta nema na vidiku

Izvor: Kurir, 29.Maj.2020

Čuveni američki magazin Forbs, koji se bavi biznisom i ekonomijom, objavio je najnoviju listu najplaćenijih sportista za 2020. godinu i na njoj ima velikih iznenađenja.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.