FBI istražuje ko je hakovao mejl DNC; CNN: To učinili Rusi

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FBI istražuje ko je hakovao mejl DNC; CNN: To učinili Rusi

Vašington -- FBI je saopštio da pokreće istragu o hakovanju kompjutera Nacionalne konvencije Demokratske stranke nakon što je Vikiliks objavio oko 20.000 imejlova te stranke

Ti mejlovi sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanja senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

U saopštenju FBI potvrdjuje da "istražuje sajber napad u vezi sa DNC i dodaje da je "kompromitovanje takve vrste nešto što shvata veoma ozbiljno".

FBi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će nastaviti istragu kako bi se utvrdili odgovorni koji, kako se kaže, predstavljaju pretnju u sajber prostoru, prenosi AP.

Iz kampanje Hilari Klinton uoči početka DNC na kojoj bi ona trebalo da službeno prihvati predsedničku nominaciju, kažu da objavljivanje kontroverznih mejlova ne znači da je proces nominacije namešten.

Sa druge strane, CNN objavljuje da postoji sumnja i da su mejlovi dospeli u ruke Vikiliksa zahvaljujući ruskim hakerima.

Vikiliks nije objavio izvor, ali kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton uperila je prst u Rusiju, navodeći da ova objava ima veze sa ciljem da se pomogne njenom rivalu Donaldu Trampu.
Pogledaj vesti o: FBI,   Wikileaks

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.