Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 14:08

Zvanično: Evropsko prvenstvo će se pratiti i sa tribina

Publika i na Alijanc Areni

Otklonjena je i poslednja dilema, Evropsko prvenstvo u fudbalu će se igrati pred navijačima. Čekalo se samo na odluku lokalnih vlasti u Minhenu, pošto je još ranije obelodanjeno da će vrata ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu otvoriti London, Rim, Sankt Peterburg, Baku, Amsterdam, Bukurešt, Kopenhagen, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Budimpešta i Glazgov. Obelodanjeno je i da će tribine Alijanc Arene biti otvorene za minimum 14.500 gledalaca, kao i da Dablin i Bilbao neće biti među domaćinima, već će utakmice planirane u ova dva grada biti preseljene u Sankt Peterburg, London i Sevilju.

Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo?

Danas je zasedao Izvršni komitet UEFA, a putem videopoziva je informisan da su lokalne vlasti u Minhenu dozvolile prisustvo publike na sva četiri meča koja će se odigrati u tom nemačkom gradu. Na stadionu Bajerna će biti odigrana tri meča u okviru Grupe F (Mađarska, Portugal, Francuska, Nemačka), kao i jedan susret osmine finala.

Kako je dato zeleno svetlo iz Bavarske, doneta je i odluka da se utakmice iz Bilbaa premeste u Sevilju , jer su iz Andaluzije stigle garancije da će 30 odsto ukupnog kapaciteta stadiona biti otvoreno za navijače. Tako će se na Kartuhi uz prisustvo publike odigrati tri meča u okviru Grupe E (Španija, Švedska, Poljska, Slovačka), kao i jedan susret osmine finala.

Tri meča u okviru pomenute grupe je trebalo da budu odigrana u Dablinu, ali kako iz Irske nisu poslate garancije o prisustvu gledalaca, doneta je odluka da oni budu pomereni u Sankt Peterburg. U Republici Irskoj je planiran i jedan meč osmine finala, pa će on biti pomeren u London (Vembli).

Oglasio se i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, koji je istakao zadovoljstvo zbog činjenice da će se Evropsko prvenstvo igrati pred publikom.

"Marljivo smo radili sa domaćinima i lokalnim vlastima kako bi se postarali za bezbednost i prazničnu atmosferu na utakmicama i jako sam zadovoljan što mogu da poželim dobrodošlicu navijačima na svim mečevima, kako bi se nacionalni fudbal slavio širom kontinenta".

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.