Izvor: RTS, 22.Apr.2021, 12:09

Žreb EP za odbojkašice u Beogradu 20. maja

Žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica 2021. godine održaće se 20. maja u Skupštini grada Beograda, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV). Žreb za šampionat odbojkaša održaće se u Helsinkiju 27. maja.
Žreb u Beogradu održaće se, uz moguće prisustvo ambasadora EP, Maje Ognjenović i Tijane Bošković u zavisnosti od epidemioloških mera.

Prvaci Evrope, u obe konkurencije, dobiće po 500.000 evra, finalisti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po 250.000, osvajači bronzanih medalja po 150.000, a četvrtoplasirane selekcije po 100.000 evra.
Odbojkašice i odbojkaši Srbije do sada su po tri puta osvajali titule prvaka Evrope.
Seniorke Srbije su dvostruke uzastopne šampionke (2017. i 2019.), a seniori Srbije su takođe akutelni prvaci Evrope (2019.).
Šampionat u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bugarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž Napoki (Rumunija), a prvenstvo u konkurenciji odbojkaša od 1. do 19. septembra u Krakovu, Gdanjsku i Katovicama (Poljska), Ostravi (Češka), Talinu (Estonija) i Tampereu (Finska).
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIJA BRANI EVROPSKU TITULU U OBE KONKURENCIJE: Žreb za EP za odbojkašice 20. maja u Beogradu

Izvor: Kurir, 22.Apr.2021

Žreb za Evropsko prvenstvo u ženskoj konkurenciji održaće se 20. maja u Skupštini grada Beograda, saopšteno je danas.

Nastavak na Kurir...

Žreb za EP za odbojkašice u Beogradu

Izvor: B92, 22.Apr.2021

Žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica 2021. godine održaće se 20. maja u Skupštini grada Beograda, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV)...Istovremeno, žreb za šampionat odbojkaša održaće se u Helsinkiju 27. maja...Kako se navodi, žreb u Beogradu održaće se, uz moguće...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.