Žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica u Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 12:14

Žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica u Beogradu

Odbojkaši dobijaju rivale u Helsinkiju.

Žreb za Evropsko prvenstvo odbojkašica 2021. godine održaće se 20. maja u Skupštini grada Beograda, saopštila je Evropska odbojkaška konfederacija (CEV). Istovremeno, žreb za šampionat odbojkaša održaće se u Helsinkiju 27. maja.

Kako se navodi, žreb u Beogradu održaće se, uz moguće prisustvo ambasadora EP, Maje Ognjenović i Tijane Bošković >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u zavisnosti od epidemioloških mera. Prvaci Evrope, u obe konkurencije, dobiće po 500.000 evra, finalisti po 250.000, osvajači bronzanih medalja po 150.000, a četvrtoplasirane selekcije po 100.000 evra.

Odbojkašice i odbojkaši Srbije do sada su po tri puta osvajali titule prvaka Evrope. Seniorke Srbije su dvostruke uzastopne šampionke (2017. i 2019.), a seniori Srbije su takođe aktuelni prvaci Evrope (2019).

Šampionat u konkurenciji odbojkašica odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra u Beogradu (Srbija), Plovdivu (Bugarska), Zadru (Hrvatska) i Kluž Napoki (Rumunija), a prvenstvo u konkurenciji odbojkaša od 1. do 19. septembra u Krakovu, Gdanjsku i Katovicama (Poljska), Ostravi (Češka), Talinu (Estonija) i Tampereu (Finska).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.