Zamalo iznenađenje u našoj grupi – Gruzija preživela Švajcarsku

Izvor: B92, 20.Feb.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamalo iznenađenje u našoj grupi – Gruzija "preživela" Švajcarsku

Košarkaši Gruzije savladali su selekciju Švajcarske sa 96:88 u prvom kolu grupe E kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Domaći su do trijumfa stigli teže nego što se očekivalo, posle dodatnih pet minuta.

Švajcarci su imali vođstvo na početku produžetka, ali su Gruzini dobro finiširali taj period i na kraju ostvarili prvu pobedu u grupi u kojoj se nalaze još reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije i Finske.

Gosti su loše odigrali prvo poluvreme, imali zaostatak od čak -21, ali su se u nastavku probudili.

Švajcarska je u drugom poluvremenu odigrala sjajno uspevši da nadoknadi taj minus. Gosti su treći period dobili 24:16, a poslednji 26:21.

Zanimljivo, poslednjih pet poena uspeli su da postignu poslednjih 50 sekundi. Gruzija je imala +5 (79:74) i nije uspela da završi utakmicu.

Kovač je trojkom smanjio na -2, a Koture je na 0.1 do kraja pogodio za izjednačenje (79:79) i ušlo se u produžetak.

U njemu su se, kao što je rečeno, domaći igrači bolje snašli i na kraju slavili sa 96:88.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.