ZVANIČNO: Benzema obrisan sa spiska Francuske za EURO!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Apr.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZVANIČNO: Benzema obrisan sa spiska Francuske za EURO!

Napadaču Real Madrida je slomljeno srce

Najveća afera francuskog fudbala u poslednjih godinu dana je dobila svoj sportski epilog: Karim Benzema neće biti član reprezentacije na predstojećem Evropskom prvenstvu! Sudski epilog se tek očekuje...

Benzema je platio skupu cenu zbog umešanosti u skandal oko ucenjivanja kolege Matjea Valbuene seks snimkom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
„Na moju žalosti, i žalost svih oni koji su me podržavali tokom karijere, neću biti izabran u reprezentaciju Francuske za predstojeći EURO“, obkjavio je Benzema na Tviteru.

Ubrzo se zvaničnim saopštenjem oglasio i FS Francuske koji je istakao da je doneta zajednička odluka u opštem interesu. Predsednik FS Francuske Nole Le Gre i selektor Didije Depšan su danas održali sastanak i složili se da Benzema neže biti pozvan za predstojeću smotru evropskog fudbala kojoj je Francuska domaćin.

Benzema je suspendovan iz reprezentacije prošle jeseni nakon što su u javnost isplivali podaci o njegovoj umešanosti u ucenu Valbuene. Savez i selektor su nedvano imali uvid u dokumenta sa suđenja u „slučaju Valbuena“ i procenili da postoji dovoljno razloga da Benzemi zatvore vrata nacionalnog tima.

Realov napadač se nadao do poslednjeg momenta da će biti pomilovan i vraćen u tim za EURO. Posle meča sa Volfzburgom je rekao „da mu je reprezentacija u srcu“, potom je na Tviteru posao poruku „Plavi zauvek“, podelio je video snimak sa svim svojim golovima iz reprezentacije... Ali uzalud.

Selektor Dešan nije imao milosti prema Benzema, kao što ni ranije nije imao milosti prema Samiru Nasriju koji je važio za skandal majstora i jednog od omraženijih likova u svlačionici Francuske. Jedva je dočekao i da se reši Franka Riberija koji je takođe bio faktor nestabilnosti u svlačionici, a nastavak sprovođenja gvozdene discipline, Dešan je demonstrirao i na napadaču Real Madrida.

Odricanje igrača poput Benzeme je veliki luksuz i za moćne reprezentacije poput Francuske, ali Dešanova odluka je naišla na odobravanje javnosti. U anketi Lekipa, selektorovu odluku podržava 68 odsto čitalaca, a njih 32 odsto je na strani Benzeme.

Od igrača koji konurišu za tri pozicije u napadu, Dešan ima Žirua, Žinjaka, Marsijala, Grizmana, Komana, Pajea i Lakazeta.

(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.