Vučić: Odbojkašice i košarkaši popravljaju ugled Srbije

Izvor: RTS, 08.Sep.2019, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Odbojkašice i košarkaši popravljaju ugled Srbije

Odbojkašice Srbije, koje danas igraju finale Evropskog prvenstva, kao i košarkaši koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u Kini, šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, istakao je predsednik Alekasndar Vučić.
Predsednik Alekasndar Vučić je čestitao odbojkašicama ulazak u finale i uputio zahvalnost i njima, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao i košarkašima, na borbenosti i svemu što čine za našu zemlju.

"One šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, kao i naši izuzetni košarkaši", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Titelu.
Kada je reč o fudbalu, Vučić je rekao da tu predstoji velika borba, jer mnogo toga mora da se promeni, da se popravi infrastruktura, od stadiona do stručnog i igračkog kadra.
Preneo je deo razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tokom nedavne posete Budimpešti, o utakmici Ferencvaroš - Dinamo, u kojem je Orban primetio da Ferencvaroš posle 15 godina igra Ligu Evrope, da Mađarska ima sve više stadiona i da njihov fudbal polako napreduje...
"To je za naš važno. Moraju u Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu da se rađaju fudbaleri. Nije Dragiša Binić rođen u Beogradu, došao je iz Kruševca, a bio je najbrži igrač... To nam je potrebno", primetio je Vučić.
Dodao je da očekuje više uspeha u budućnosti u fudbalu, kao i da u rukometu možemo mnogo toga da promenimo i popravimo uz dodatna ulaganja.
Podsetio je da je mnogo uloženo u vaterpolo, te da Savez više nema nikakve dugove, kao i da se ulaže i u klubove.
"Kako zemlja bude ekonomski napredovala više ćemo da ulažemo. Pokušaćemo sa Mađarima zajedničke pripreme da napravimo, posebno u plivačkim sportovima, da možemo da napredujemo", rekao je Vučić.
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 18.30 u finalu Evropskog prvenstva brani titulu šampiona protiv domaćina Turske.
Košarkaši Srbije i Španije sastaju se u borbi za prvo mesto u Grupi J na Svetskom prvenstvu u Kini od 14.30.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.