Vučić: Novac odmah, na OI očekujemo najbolji rezultat ikada

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2016, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Novac odmah, na OI očekujemo najbolji rezultat ikada

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić razgovarali su danas sa atletičarima Srbije koji su na završenom Evropskom prvenstvu osvojili dve medalje i poručili im da će Srbija odmah isplatiti nagrade i obezbediti sve što im je potrebno za uspešan nastup na Olimpijskim igrama u Brazilu.

Na Evropskom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prvenstvu u Amsterdamu Ivana Španović i Mihail Dudaš osvojili su zlatnu, odnosno bronzanu medalju.

"Očekujemo dobre rezultate na Igrama, najbolje u srpskoj istoriji. Prestoje nam razgovori sa Atletskim savezom Srbije o organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva, eventualno da konkurišemo i za dvoransko svetsko, odnosno otvoreno prvenstvo Evrope u atletici", rekao je Vučić posle sastanka u Vladi Srbije.

Time, objasnio je on, razvijamo sportsku infrastrukturu, deci omogućava da treniraju i da se bave sportom.

Vučić je rekao da je iznos novca koji Srbija plaća za osvojenu medalju na Olimpijskim igrama među prvih pet zemalja u svetu i na to je ponosan.

"Želimo da motivišemo sportiste, ali znamo da se oni ne bore za novac, već pre svega za himnu, zastavu, grb, ali treba da računaju na novac kako bi uložili u svoj napredak", rekao je

Vučić.

"Čestitam vam, želim vam još više uspeha, zlata, srebra bronzanih medalja i mnogo finala", rekao je Vučić.

Dudaš je rekao da su posle sedam finala na prvenstvu osvojene dve medalje, da je bilo promašaja za koje je uveren da će biti brzo nadoknađeni.

"Atletski savez prepoznaje veliki talenat i sve bolji rezultati nisu slučajnost. Ja sam u protekle dve godine imao veliki problem sa povredama, padom rezultata, a savez i Ministarstvo su stali iza mene i svih nas i uspeh se vratio", rekao je Dudaš.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Vučić: Na Olimpijskim igrama najbolji rezultati u istoriji

Izvor: RTS, 12.Jul.2016

Premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić primili su atletičare Srbije, koji su na šampionatu Evrope u Amsterdamu osvojili dve medalje, čestitali im na rezultatima, obećali da će odmah isplatiti nagrade i obezbediti sve što im je potrebno za uspešan nastup...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.