Veliki preokret Rusa za polufinale Evrobasketa!

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki preokret Rusa za polufinale Evrobasketa!

Košarkaška reprezentacija Rusije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je u Istanbulu pobedila Grčku rezultatom 74:69.

'Zbornaja' je do mesta među četiri najbolja tima na 'Starom kontinentu' došla posle velikog preokreta u poslednjih desetak utakmica. Grci su do tada potpuno kontrolisali utakmicu, u jednom trenutku su imali >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i 13 poena prednosti, ali su potom srljali, što su probuđeni Rusi iskoristili.

Najbolji u trijumfu Rusije bio je Aleksej Šved sa 26 poena i pet asistencija, Timofej Mozgov je dodao 15 poena i deset skokova, a dvocifreni učinak imao je i Vitalij Fridzon, koji je utakmicu završio sa 11 poena.

Na drugoj strani, Nik Kalates je upisao 25 poena i pet skokova, dok je Jorgos Printezis imao 19 poena i pet skokova.

Ruse u polufinalu čeka susret sa pobednikom duela između Srbije i Italije, koje igraju od 20.30.

Prethodno su plasman izborile Španija i Slovenija, koje se sastaju u četvrtak od 20.30.

Tok utakmice:

Slukas je doneo Grčkoj početno vođstvo trojkom, ali su se Rusi sve vreme držali uz njih. Preko Mozgova i Voronceviča, 'Zbornaja' je došla do prednosti 6:5, da bi potom usledila rezultatska klackalica, ali su Rusi poenima Šveda i Kulagina otišli na plus četiri u petom minutu. Ipak, Grci su napravili seriju 6:0 zahvaljujući Printezisu i Kalatesu za vođstvo 15:13, koje su potom povećavali do sedam razlike, koliko je bilo na prvom odmoru - 24:17.

Grci su odlično ušli u drugi period, u potpunosti su kontrolisali dešavanja na terenu i do polovine četvrtine njihova prednost je bila već dvocifrena - 33:22. Rusi se, međutim, nisu predavali, uspevali su u više navrata da priđu na šest poena razlike, ali su mnogo šutirali trojke i promašivali, što ih je koštalo toga da dodatno smanje zaostatak. Posle 20 minuta igre bilo je 37:31 za Grke.

Prednost Grčke se istopila u trećoj četvrtini, kada su Rusi imali čak i šansu da ponovo povedu. Selekcija Rusije je preko Šveda, Voronceviča i Kulagina prišla na minus dva, kolika je bila razlika pred poslednju četvrtinu, u kojoj su stigli i do preokreta.

Rusi su konačno pronašli svoju igru u samom finišu, a Grci su igrali kao njihovi rivali do poslednjih deset minuta i previše su pokušavali da se vrate u meč šutirajući trojke. Pred poslednja dva minuta, Rusi su imali dva poena prednosti - 68:66, da bi im Hostov, a potom Fridzon vratili plus šest. Kalates je pogodio trojku 12 sekundi pre kraja, ali je Fridzon sa slobodnih bacanja doneo Rusima pet poena prednosti, a Grcima je ponestalo vremena da se ponovo vrate.

Tok meča možete da pogledate na ovom linku.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.