Vaterpolisti Srbije peti na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Izvor: Beta, 26.Jan.2020, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije peti na Evropskom prvenstvu u Budimpešti

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, pošto je danas u razigravanju za plasman pobedila Italiju sa 8:7 (3:2, 1:4, 2:0, 2:1).U utakmici za peto mesto u timu Srbije najefikasniji sa po dva gola bili su Milan Aleksić i Filip Filipović. Po jedan gol postigli su Dušan Mandić, Sava Randjelović, Miloš Ćuk i Nikola Jakšić.U ekipi Italije najefikasniji sa tri gola bio je Frančesko Di Fulvio, dok je dva pogotka postigao Petro Filjioli.Ekipe su na početku igrale gol za gol sve dok Italija nije vezala dva gola i povela sa 5:3, a zatim i sa 6:4. Vaterpolisti Srbije su posle toga pojačali, postigli tri uzastopna gola, (Ćuk, Jakšić, Aleksić) i preokrenuli na 7:6.Ekipa Dejana Savića je do kraja sačuvala gol prednosti i takmičenje na Evropskom prvenstvu završila na petom mestu.Ranije danas u utakmici za sedmo mesto Grčka je pobedila Rusiju sa 11:9.U finalu igraju Madjarska-Španija, dok će za bronzu igrati Crna Gora-Hrvatska.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije izborili peto mesto na Evropskom prvenstvu

Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pošto je u meču za plasman savladala selekciju Italije sa 8:7 (3:2, 1:4, 2:0, 2:1)...Delfini su prvenstvo završili sa samo jednim porazom, od Španije u četvrtfinalu, a za utehu im ostaju trijumfi u doigravanju...

Nastavak na Radio 021...

KURIR U BUDIMPEŠTI! BEZ PORAZA, A TEK PETI! Ćuk i Mandić: Ostaje žal za medaljom, ali ovo je dobra pouka!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2020

Srbija je savladala Italiju 8:7 u borbi za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti. 

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.