Izvor: Radio 021, 26.Jan.2020, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije izborili peto mesto na Evropskom prvenstvu

Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je peto mesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti pošto je u meču za plasman savladala selekciju Italije sa 8:7 (3:2, 1:4, 2:0, 2:1).

Delfini su prvenstvo završili sa samo jednim porazom, od Španije u četvrtfinalu, a za utehu im ostaju trijumfi u doigravanju protiv Grčke i pogovoto aktuelnog svetskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << prvaka Italije.

Po dva pogotka postili su Milan Aleksić i Filip Filipović, a u strelce su se upisali još Mandić, Ranđelović, Ćuk i Jakšić. Na drugoj strani Di Fulvio je zabeležio tri pogotka, Pjetro Filjoli 2, a Aleksandre Bodegas i Mateo Alkardi po jedan.

Ekipa Dejana Savića će na leto na Olimpijskim igrama u Tokiju braniti zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Rio de Žaneiru.

U finalu se sastaju Mađarska - Španija, a u borbi za treće mesto Crna Gora i Hrvatska.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.