Izvor: Politika, 12.Apr.2015, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasić i Beđik pozlatili dvojac na Jarunu

Do srebra doveslali Jagar i Stojić, a do bronze evropski šampioni Savić i Bogičević. – Šljukić se vratio veslanju pobedom

Regata „Kroacija open” bila je prvi test kandidata za veslačku reprezentaciju Srbije za Evropsko prvenstvo, kao i za ostale zemlje učesnice, a svaki savez mu je pristupio na svoj način. Četverci su „razbijani” na dvojce, ovi na skifove, svi stručni štabovi sledili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su svoj plan i viziju. To je učinila i naša selektorska komisija Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić i Jarun ne napuštaju nezadovoljni.

Naši veslači dominirali su su u dvojcu bez kormilara, osvojili sva tri prva mesta, a veslajući uz jak vetar, pobedili su Miloš Vasić i Nenad Beđik (6:52,00), ispred dvojca u kojem su se posle dosta vremena našli Goran Jagar i Nikola Stojić (7:00,34), dok je treće mesto pripalo šampionima Evrope Veselinu Saviću i Dušanu Bogičeviću (7:02,84). Njih dvojica su nastupili u dvojcu i juče i nadmoćno pobedili s 6:33,64 ispred Mađara Šimona i Juhasa (6:39,39) i Hrvata Plišića i Samardžića (6:45,50).

U subotu u skifu Aleksandar Filipović je bio četvrti (7:38,66), a Marko Marjanović peti (7:51,64) iza Damira Martina i braće Sinković članova hrvatskog četverca koji je osvojio dva zlata na svetskim prvenstvima i olimpijsko srebro u Londonu. U dubl skulu juče su osvojili drugo mesto (6:1950) iza Martina i Valanta Sinkovića (6:11,43), aktuelnih svetskih prvaka u ovoj disciplini, dok je do bronze doveslala Mađarska posada Molnar, Pap (6:29,23)...

 U odsustvu Povređene Ivane Filipović i obolele Ive Obradović, Jovana Arsić je s 8:30,04 odbranila čast našeg ženskog veslanja osvojivši bronzu u skifu i sa Milicom Slijepčević u dubl skulu (7:26,98).

Srebrnu medalje u skifu za lake veslače osvojio je Miloš Stanojević (7:43,74) posle velike borbe sa Slovakom Babcem (7:43,19), a u dubl skulu sa Markom Jošićem (6:44,03) odličje istog sjaja plasiravši se između dve mađarske posade.

U konkurenciji teških četveraca startovale su samo tri posade, dve srpske i jedna Hrvatska. Pobedila je ubedljivo posada Nenad Beđik, Miloš Vasić, Nikola Stojić, Radoje Đerić (6:10,37), ispred mladih snaga Miljana Vukovića, Dušana Milovanovića, Igora Lončarevića i iskusnog Gorana Jagara (6:22,84), dok je četverac zadarskog Jadrana zaostao za njima 16 sekundi...

Posle gotovo dvogodišnje pauze svetski juniorski prvak Andrija Šljukić se vratio veslanju osvojivši zlatno u skifu u konkurenciji mlađih seniora (7:31,03) i to je posebno obradovalo naše selektore.

Ž. B.

objavljeno: 12.04.2015.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.