VAŠE SREBRO SIJA KAO ZLATO Vučić čestitao našim devojkama osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu: Beskrajno smo ponosni (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Sep.2023, 22:57

"VAŠE SREBRO SIJA KAO ZLATO" Vučić čestitao našim devojkama osvajanje medalje na Evropskom prvenstvu: Beskrajno smo ponosni (FOTO)

Vučić se oglasio na Instagramu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ženskoj odbojkaškoj reprezentaciji osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Briselu.

- Hvala vam na svemu! Drage devojke, beskrajno smo ponosni na vas i veličanstveni uspeh koji ste postigli. Vaše srebro sija kao zlato i siguran sam da ćete našem narodu i u budućnosti donositi mnogo radosti - napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

A post >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Podsetimo, odbojkašice Srbije su izgubile sa 3:2 (25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13) od Turske u finalu Evropskog prvenstva u Briselu. Ovo je srpskom selektoru Đovaniju Gvidetiju peti poraz u finalima prvenstva Evrope, a na poslednjih sedam kontinentalnih šampionata ima pet drugih i dva treća mesta i to sa četiri različite selekcije.

Srbija je osvojila prvi set sa 27:25. Bio je to vrlo izjednačen set i kojem je Turska imala i vođstvo od 24:23.

U drugom je Turska vodila, a Srbija je pokušavala da stigne, ali nije bilo snage i izabranice Santarelija su poravnale skor.

Turska je krenula još jače u trećem i do rezultata 19:15 izgledalo je da će potpuno preokrenuti rezultat. Ipak, tada je na servis došla Mina Popović i serija od 7:0 je donela Srbiji vođstvo od 2:1 u setovima.

Opet si Santarelijeve devojke bile bolje na startu, ali Srbija se potpuno vratila. Na 19:19 je bio uspešan čelendž Turske kada je lopta zakačili bukvalno kraj prsta naše igračice u bloku i tako su uspele Turkinje da uvedu meč u peti set.

Viđena je neverovatna bitka u odlučujućem setu, ali nošeni fenomenalnom Melisom Varegas Turska je stigla do prvog zlata na prvenstvima Evrope u istoriji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.