Uživo, polufinale EP za košarkašice: Dabović isključena, Srbija pred porazom - 31:54 (3. četvrtina)

Izvor: Blic, 28.Jun.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo, polufinale EP za košarkašice: Dabović isključena, Srbija pred porazom - 31:54 (3. četvrtina)

Nove junakinje ovdašnje sportske javnosti, košarkašice Srbije se bore sa selekcijom Španije za finale Evropskog prvenstva koje se održava u Francuskoj i na poluvremenu gube sa 28:48 (7:19, 21:29). Dešavanja sa tog meča možete pratiti uživo uz Blicsport.rs.

Šta god da urade u duelu sa Španijom, koja ne zna za poraz na ovom Eurobasketu, izabranice Marine Maljković na čelu sa selektorkom su već osvojile srca mnogih.

Nije ih pokolebao loš start na prvenstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << već su nošene srcem, hrabrošću i neospornim znanjem krenule da redom ruše protivnice što ih je dovelo do polufinala, čekanog 22 godine na Starom kontinentu i borbe za medalje.

Tradicija je na strani "furije", ali je tradicija tu da se ruši, pa bi mogla da se ponovi Francuska 2001, kada su srpske košarkašice poslednji put savladale Španjolke.

Pred sam početak meča, selektorka Marina Maljković upozorila je igračice da ne dozvole rivalkama da se odlepe, jer one mogu da povedu sa pet, šest poena razlike, ali da je bitno da se bore do kraja! Kao i protiv Italijanki, pa, neka bude kao protiv njih!

PRVA ČETVRTINA

Ali, meč nije mogao gore da počne po naše košarkašice, pošto su tri napada prokockale bez šuta ka košu, dok su Španjolke iz kontri povele sa 6:0, a odmah se videlo da će Litl zadavati probleme u oba pravca. Uz to, sestre Dabović su već dobile po ličnu grešku.

Usledila su dva nova promašaja srpskih košarkašica, pa su bile bez koša uvodna četiri minuta, a dominantna Litl je povisila na 8:0. Posle mnogo muka konačno je Jelena Milovanović uspela da postigne prve poene za Srbiju i smanji na 2:10.

Delovale su uplašeno naše igračice, a kada su i košarkašice Španije grešile, nije bilo defanzivnog skoka, pa su rivalke imale i po tri napada zaredom. Sve to rezultiralo je visokom prednošću od 19:7 prilikom odlaska na mali odmor. Pored napadačkih rešenja, Srbija mora da pronađe lek za Albu Torens oko koje se sve vrti.

DRUGA ČETVRTINA

Na početku ove deonice Milica Dabović je dobila i drugi penal, pa se naša kapitenka preselila na klupu, kako ne bi ušla u još veći problem sa faulovima. Butulija je faulirala Ouvinu uz koš, ali je ona potom promašila bacanje.

Litl je nastavila da cepa mrežicu, a dok je ona šutirala, Saša Čađo je napravila prekršaj i poklonila Španiji novi napad, da bi Milovanović pogodila trojkom za 13:27.

Ipak, to nije omelo "furiju" da nastavi u svom ritmu, Litl i Torens su nemilosrdno pogađale, pa je prednost rasla i do čak "+21" u 17. minutu (19:40). Uspele su malo Ivanka Matić i Ana Dabović da pokrenu Srbiju pošto su vezale dva napada i smanjile na "-17", da bi Butulija ubacila trojku i ukrala loptu, ali su Španjolke na odmor otišle sa 48:28.

TREĆA ČETVRTINA

Kao i na startu utakmice, opet su srpske košarkašice imale probleme u napadu i dva i po minuta bile bez koša, pa nisu uspele da se rezultatski primaknu. To je dalo prostora Španjolkama da se ispucavaju za tri, a nisu postigli nijednu iz osam pokušaja.

Velika želja za eventualnim preokretom pretvorila se u nervozu Milice Dabović koja se ispoljila u 24. minutu. Dobila je četvrtu ličnu i onda zbog preokreta i tehničku grešku, pa je završila meč pre vremena i u suzama otišla na klupu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo, polufinale EP: Dabović isključena, Srbija pred porazom - 33:54 (3. četvrtina)

Izvor: Blic, 28.Jun.2013

Nove junakinje ovdašnje sportske javnosti, košarkašice Srbije se bore sa selekcijom Španije za finale Evropskog prvenstva koje se održava u Francuskoj i na poluvremenu gube sa 28:48 (7:19, 21:29). Dešavanja sa tog meča možete pratiti uživo uz Blicsport.rs...Šta god da urade u duelu sa Španijom,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.