Uživo: Orlovi gube u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Srbija - Francuska 22:25, 23:25, 6:1

Izvor: Blic, 14.Okt.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: "Orlovi" gube u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, Srbija - Francuska 22:25, 23:25, 6:1

Odbojkaši Srbije protiv Francuske igraju meč četvrtfinala Evropskog prvenstva (17.30), a dešavanja sa duela možete pratiti uživo uz Blicsport.

"Orlovi" su u ponedeljak posle velikog preokreta pobedili Estoniju sa 3:2, a protiv Francuske imaju još teži zadatak u borbi za polufinale šampionata. Pobednici meča sastaće se sa Bugarskom ili Nemačkom (sreda, 19.45).

PRVI SET
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Počelo je prilično ujednačeno, Srbija je osvojila početni servis, imala prednost od 2:1, 3:2, i 5:4, a na prvi tehnički tajm-aut otišli smo sa prednošću od 8:7.

Već tada se videlo da izabranici Nikole Grbića igraju sigurnije nego u osmini finala protiv Estonije, da nema onog grča i nesigurnosti. Do drugog tehničkog tajm-auta ekipe su se smenjivale u prednosti, ali sa maksimumom od poena viška, sve dok Francuzi nisu napravili mini seriju od tri poena i sa 13:13 stigli do prenosti od 16:13.

Tada je bilo važno ostati u igri, držati priključak, ali ni Francuzi nisu popuštali. Poveli su 19:15 i Nikola Grbić je morao da zatraži tajm-aut kako bi sredio redove ekipe za finiš seta.

Nekoliko sjajnih servisa Aleksandra Atanasijevića donelo je željeni priključak. Srbija je stigla na 19:20, a potom i do izjednačenja! Šteta je što su naši odbojkaši tu stali i ponovo dozvolili protivniku da stekne prednost od tri poena (23:20), što je konačno rezultiralo gubitkom prvog seta, 22:25, posle 29 minuta igre.

DRUGI SET

Drugi set je počeo slično prvom, s tim što su Francuzi imali dva poena prednosti na 6:4. Ipak, sjajnim blokom smo stigli do izjednačenja, 7:7, da bi greškom na servisu Nikole Kovačevića Francuzi na prvu pauzu otišli sa minimalnom prednošću (8:7).

Maši odbojkaši su stigli do prednosti od 10:9 i 11:10, ali nije bilo tog poena koji bi nam doneo makar dva poena razlike. Franuzi su stizali, nastavila se rezultatska klackalica tokom koje do drugog tehničkog tajm-auta niko nije imao opipljiviju prednost, ali su Francuzi sa dva vezana poena stekli novu prednost (16:14).

Opet je ta sredina seta bila kritična kad je reč o koncentraciji. Francuska je opet, kao i u prvom setu povela sa 19:15, sve im je polazilo za rukom, i servis i blok, tako da je Grbić ponovo bio primoran da zatraži tajm-aut.

Prednost koju stekli, Francuzi su čuvali umešno, pre svega zahvaljujući dobrom bloku. Na 21:23, Marko Podraščanin je sjajno izblokirao pokušaj Francuza i uneo neizvesnost u finiš seta, (22:23), ali set loptu koju su dobili, Francuzi su iskoristili za 25:23 i veliku prednost od 2:0 u setovima.

TREĆI SET

Dva seta prednosti nisu ništa protiv Srbije, to znaju i Estonija, Brazil imnogi drugi. Na startu trećeg seta, proradio je konačno blok, povedli smo sa 6:1 i najavili povratak u meč. Na prvom tehničkom tajm-autu bilo je 8:2.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.