USIJANJE U LJUBLJANI Slovenci i Austrijanci se bore za EURO

Izvor: 011vodič.com, 13.Okt.2019, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USIJANJE U LJUBLJANI Slovenci i Austrijanci se bore za EURO

Ko će na Evropsko prvenstvo 2020. godine – Slovenija ili Austrija? Jedan od ključnih susreta u Grupu G kvalifikacija igra se u Ljubljani. Poljska je favorit, ali osim ove dve selekcije ni Izrael i Severna Makedonija nisu bez šanse za plasman među 24 najbolje ekipe Starog kontinenta.
Kladionica MaxBet vam je pripremila novo iznenađenje. Pokrećemo novu mobilnu aplikaciju, koja je već dostupna za Android. Uskoro >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << će moći da se skine i za IOS. Više informacija možete pronaći na sajtu naše kladionice, kao i na Jutjub kanalu.
Austrijanci su početkom juna naneli prvi poraz Slovencima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Na bečkom Prateru bilo je 1:0, a jedini strelac bio je napadač Šalkea Gvido Burgštaler u 74. minutu. Asistent mu je bio Marko Arnautović.
Austrija je startovala sa dva poraza u ovim kvalifikacijama. Prvo je na svom terenu poklekla od Poljske sa 1:0, da bi onda bila poražena i od Izraela u gostima sa 4:2. Međutim, onda je selekcija podno Alpa vezala tri pobede, da bi odigrala bez golova u Varšavi protiv lidera Poljske, prošlog meseca.
Stadion Stožice je rasprodat, biće 15.000 navijača, mahom domaće selekcije. Slovenci su opet u igri za veliko takmičenje posle nekoliko godina tavoranja. Na kormilu reprezezentacije ponovo je Matijaž Kek, koji je prethodno vodio Rijeku. Prva zvezda je sjajni golman madridskog Atletika Jan Oblak, a tu je i iskusni vezista Josip Iličić, koji je jedan od najboljih igrača prošlogodišnjeg hita Serije A, Atalante.
Najbolji austrijski fudbaler je napadač srpskog porekla Marko Arnautović. On je proteklog leta stigao u Kinu, u redove šampiona Šangaj SIPG posle godina u Premijer ligi gde je branio boje Stouka i Vest Hema.
MAXBET ASISTENCIJA  SLOVENIJA – AUSTRIJA PX
Fudbaler Bajerna iz Minhena David Alaba povredio se na meču koji je Bajern odigrao u Ligi šampiona protiv Totenhema pre desetak dana u Londonu. Njemu je polomljeno rebro, propustio je susret Bundeslige protiv Hofenhajma, ali će verovatno biti spreman da pomogne saigračima u veoma bitnom meču u Ljubljani.
Slovenija na domaćem terenu nema poraz već pet utakmica (dve pobede i tri nerešena ishoda). Poslednji neuspeh doživljen je pre nešto više od godinu dana od Bugarske u Ljubljani u Ligi nacija. Bilo je 2:1 za naše istočne susede. Poslednji meč pred svojim navijačima Slovenci su pobedili Izrael sa 3:2, posle drame u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Vodili su 1:0, gubili 2:1, ali su uspeli da osvoje tri boda, koji im je doneo napadač kijevskog Dinama Benjamin Verbić u poslednjim trenucima susreta.
Austrijanci u ovim kvalifikacija u gostima imaju po jednu pobedu, poraz i remi. Jedina tri boda osvojili su u Skoplju protiv Severne Makedonije kada je bilo 4:1. Blistao je tada dvostruki strelac Marko Arnautović, prvi strelac reprezentacije u ovim kvalifikacijama.
PAŽNJA!
Slovenija za 180 minuta protiv Austrije nije dala gol. Osim susreta u kvalifikacijama za EP 2020. godine (1:0), prošle godine su Austrijanci slavili sa 3:0 u prijateljskoj utakmici.


The post USIJANJE U LJUBLJANI Slovenci i Austrijanci se bore za EURO appeared first on 011vodic.com.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Jutjub

Nastavak na 011vodič.com...






Povezane vesti

Slovenija večeras vrišti od besa i nemoći, Severna Makedonija plače, Poljska i Austrija slave (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2019

Teorija još postoji, ali slovenačke i makedonske nade o plasmanu na EURO 2020. kroz kvalifikacije, su večeras umrle. Na EP se pobedom (2:0) nad Severnom Makedonijom plasirala Poljska, dok je Austrija pobedom (1:0) u Sloveniji napravila ključni korak ka istom cilju. Do kraja su ostala još dva kola,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.