Tumba otkrio pola spiska za novembar, Luku Jovića opet slučajno izostavio?!

Izvor: Sportske.net, 16.Okt.2019, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumba otkrio ''pola spiska'' za novembar, Luku Jovića opet ''slučajno'' izostavio?!

Nije praksa da selektor unapred otkriva spisak, ali ovog puta Tumbaković je delimično napravio izuzetak.

Reprezentacija Srbije ostvarila je cilj tokom oktobarskog okupljanja i nastavka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Najpre je savladan Paragvaj u Kruševcu (1:0) u prijateljskom meču, a onda i Litvanija u Viljnusu (2:1), u šestom kolu kvalifikacija.

Uz to, dobra vest za ''Orlove'' >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je i poraz Portugala u Ukrajini, pa naši reprezentativci neće biti bez rezultatskog motiva u preostale dve utakmice do kraja kvalifikacija.

One će biti odigrane u novembru, kada ćemo dočekati selekcije Luksemburga i Ukrajine, a u razgovoru za ''Žurnal'', selektor Ljubiša Tumbaković najavio je da će pozive uputiti i nekolicini igrača koji sada nisu bili na spisku, iz različitih razloga.

''Na sve fudbalere koji zbog povreda ili dogovora sa nama nisu bili sada tu, ozbiljno računamo. I na Matića, Tadića, Maksimovića, Nastasića, Milinković-Savića...







Naravno, nadamo se da će svi biti zdravi. Pozive u klubove po propisima moramo da šaljemo 15 dana pre okupljanja, a oni u međuvremenu igraju još po dve utakmice za klubove...'', izjavio je Tumbaković.

Slučajno ili ne, tek u ovom nabrajanju selektor nije pomenuo Luku Jovića, čiji nastup zbog međusobog nesporazuma je i dalje pod znakom pitanja.

Inače, kada je u pitanju prikazana igra našeg tima u prethodne dve utakmice, Tumbaković nije previše zadovoljan, pogotovo delom utakmice protiv Litvanije.

''Istina je da je bilo momenata  koji su bili katastrofalni i nisu napravili pomak u odnosu na one tri utakmice. Međutim, sve što se dešavalo početkom drugog poluvremena i dobrim delom u drugih 45 minuta, treba da bude model, naravno još unapređen i ne na ovom nivou...







To je samo poruka kako bi trebalo da izgledamo, a nikako da je to – to. Ne, daleko je to još od prave reprezentacije kakvu želimo i pokušavamo da napravimo.  To je samo nagoveštaj da ćemo forsirati takvu priču i mislim da ćemo biti kompaktniji i daleko jači u narednom okupljanju...'', naglasio je selektor.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.