Srpski klinci idu dalje

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Jul.2015, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "klinci" idu dalje

Juniorska reprezentacija Srbije izborila plasman u drugu fazu Evropskog prvenstvu u Volosu. Mladi košarkaši Srbije, igrači do 18 godina, odlično igraju na Evropskom šampionatu u Grčkoj. Izabranici selektora Slobodana Klipe ubjedljivo su u trećem kolu grupe B pobijedili selekciju Crne Gore, prikazavši najbolji meč na turniru - 71:46 (24:12, 8:8, 17:18, 22:8). Zahvaljujući prije svega sjajnoj odbrani, srpski tim je od starta igrao u sjajnom ritmu, što je rezultiralo vođstvom od >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << 24:12 na kraju prve četvrtine. Crnogorci su nakon toga pokušali junački da drže sa Klipinom ekipom, ali je srpski tim, poslije neefikasnog perioda u trećoj četvrtini, kada su tri minuta bili bez poena i rivalu dozvoli da se približi na 30:36, opet preuzeo incijativu. "Mašineriju" je pokrenuo Aranitović, prvom trojkom na meču, a onda je Srbija u 36. minutu stigla do nedostižnih 62:40, a do kraja i povećala vođstvo. U ekipi Srbije najefikasniji su bili Miloš Glišić sa 14 i Nikola Ćirković sa 11 poena, dok su Aleksandar Aranatinović i Vojislav Stojanović upisali po 10 pogodaka. Kod Crnogoraca najefikasniji je bio Miloš Popović sa 11 poena. Srbiju, koja u novoformiranu grupu E prenosi tri poena, u drugoj fazi očekuju još tri meča u tri dana, protiv Španije, Francuske i Češke, a četiri najbolje ekipe iz te grupe, uz četiri prvoplasirane selekcije iz grupe F, izboriće plasman u četvrtfinale. (MONDO, foto: YAYimages)
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Grčka

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

SP U19: Srpske juniorke 11. na svetu

Izvor: HotSport.rs, 26.Jul.2015

Juniorska reprezentacija Srbije, igračice do 19 godina starosti, zauzela je 11. mesto na Svetskom prvenstvu koje se danas završava u Čehovu (Rusija). . . Izabranice selektora Zoran Tira, inače daleko najmlađe na šampionatu u poslednjem meču na turniru, borbi za konačan plasman, savladale su selekciju...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.