Srbija u četvrtom uzastopnom polufinalu, Italija nadskočena, neka se spremi Rusija

Izvor: Vesti-online.com, 13.Sep.2017, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u četvrtom uzastopnom polufinalu, Italija nadskočena, neka se spremi Rusija

Košarkaška reprezentacija Srbije poslednji je učesnik polufinala na Evropskom prvenstvu pošto je u četvrtfinalnom duelu savladala Italiju sa 83:67 (18:17, 26:16, 15:15, 24:19). Rival "orlova" za plasman u finale biće selekcija Rusije, koja je u grupnoj fazi savladala tim Aleksandra Đorđevića sa 75:72.

Od samog starta meča bila je jasna ideja Aleksandra Đorđevića da naš tim iskoristi svoju veliku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prednost u reketu što na početku nije išlo najbolje pre svega zbog odličnog šuta za tri poena "azura" pa je Italija povela sa 16:12 sredinom prve deonice.

Već do kraja prve četvrtine naša selekcija je uspela da prebaci prednost na svoju strtanu pre svega odličnim šutem sa linije za slobodna bacanja 10/10 (naši su promašili tek 18. penal). Druga deonica se ispostavila kao presudna pošto je pripala našoj ekipi rezultatom 26:16. Dominacija u skoku je bila neverovatna, čak 22:7 u našu korist (na kraju 44:19) što je naš tim maksimalno koristio pa je poenima iz druge, i čak treće šanse došao do dvocifrene razilke.

Nije bilo opuštanja u našem timu ni u drugom poluvremenu, a pored toga protivniku je stao šut sa doustance pa je čuvanje i podizanje razlike bilo praktično rutinska stvar.

I pored slabe šuterske večeri (trojke 1/9) Bogdanović je sa 22 poena bio najefikasniji u našem timu, a pratili su ga Mačvan sa 13, Lučić sa 11 te Marjanović i Milosavljević sa po 10 poena.Kod Italijana Belineli je postigao 18, a Datome 15 poena.

Selekcija Srbije pod vođstvom Aleksandra Đorđevića plasirala se u četvrto uzastopno polufinale nekog velikog takmičenja, a za treće finale u tom periodu boriće se sa Rusijom u petak sa početkom od 20.30 sati.

20. minut - Završeno je prvo poluvreme, Srbija na odmor nosi 11 poena prednosti - 44:33

"Orlovi" dominiraju u skoku 22-7, asistencije 13-7, Italijani bolje šutiraju sa distance

Četvrtfinalni meč često je i najteži na takmičenjima jer pobednika šalje u borbu za medalje, a poražnog pravo kući pošto na ovom turniru nema borbe za niže pozicije jer nije kvalifikacioni za bilo koje takmičenje.

Zanimljivo je da su se ova dva tima susrela na prethodna tri Eurobasketa i sva tri puta je bolja bila Srbija, koja je i pre dvadesetak dana u Atini na "Akropolis kupu" savladala večerašnjeg rivala i to prilično lako.

U grupnoj fazi takmičenja "orlovi" su izgubili samo od Rusije, dok su od "azura" bili bolji Litvanci i Nemci. U prvom eliminacionom meču Srbija je savladala Mađarsku, dok je Italija trijumfovala protiv Finske.

Najveća opasnost po našu odbranu vreba od strane Belinelija i Datomea, a nešto manja od krilnog centra Melija što vrlo dobro znaju u stručnom štabu Aleksandra Đorđevića i nema sumnje da je spremljena taktika da se "otupi" najjača oštrica rivala.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.