Srbija remizirala sa Španijom – Orlići u četvrtfinalu EP

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 18:51

Srbija remizirala sa Španijom – "Orlići" u četvrtfinalu EP

Kadetska reprezentacija Srbije odigrala je 1:1 protiv svojih vršnjaka iz Španije, ali je uspela da obezbedi plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Orlići su poveli u 68. minutu golom Andrije Maksimovića, a Španci su do izjednačenja stigli deset minuta kasnije preko Lamine Jamala.

Srbija se plasirala u četvrtfinale uprkos ovom remiju, jer je u drugoj utakmici Italija pobedila Sloveniju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 2:0 i tako pomogla igračima Aleksandra Lukovića da prođu dalje.

Od početka meča su Španci uspostavili svoj način igre i tokom celog prvog dela igre, lopta se nalazila na polovini Srbije, ali su Orlići koncetrisanom i disciplinovanom igrom odolevali svakom napadu svojih rivala. Imala je i Srbija sporadične izlete na polovinu Španije, ali se iz tih napada nije stvorila ozbiljna prilika po gol crvene furije.

U drugom delu igre smo gledali dosta otvoreniju igru na obe strane. Srpski fudbaleri su hrabije delovali u drugih 45 minuta, i to se isplatilo u 68. minutu kada je posle jedne akcije, lopta sa desne došla na levu stranu gde se nalazio Matija Popović koji je sjajnim centaršutem pronašai Maksimovića, koji je na drugoj stativi glavom loptu poslao kroz noge golmanu Španije.

Prednost Srbije je trajala deset minuta kada je fudbaler Barselone Lamin Jamal se lako izborio za prostor i preciznim udarcem sa ivice kaznenom prostora sa desne strane loptu poslao u gonji desni ugao gola Viktora Džodića.

Posle tog gola obe ekipe su spustile ritam meč, tako da do kraja utakmice više nismo videli nijednu priliku za gol.

Srbija će i četvrtfinalu EP igrati protiv Poljske, a ta utakmica je na programu u subotu od 20 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRBIJA U ČETVRTFINALU EP: Remi sa Špancima i pobeda Italije odveli Orliće u nokaut fazu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023

Sjajan rezultat...Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina) plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Sloveniji...Izabranici Aleksandra Lukovića remizirali su sa Španijom (1:1) u poslednjem kolu grupe B i sa drugog mesta otišli u nokaut fazu, gde će im protivnik biti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.